2024. június 20., csütörtök, Rafael

SZÉP kártya szépséghibákkal

Budapest
2012. január 30. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

 

Egyelőre ezernél is kevesebb vendéglátóhelyen fizethetünk meleg ételért országszerte a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP) erre fordítható részével. Az olcsóbb, napi menüt is kínáló menzák és kifőzdék közül még kevesen csatlakoztak a rendszerhez – írja a www.metropol.hu.
Igaz, a legtöbb munkahelyen még nem osztották ki az idei kafetéria-juttatásokat, vagy nem döntöttek róla, a dolgozók arra kíváncsiak, hol tudják ételre költeni a kártyára kapott legfeljebb havi 12 500 forintot.

További nehézség, hogy technikai oldalról sem zökkenőmentes az új rendszer indulása. Nincs megegyezés a három kártyakibocsátó bank közt az átjárhatóságról sem, vagyis ha egy vendéglőben az egyik bank kártyaolvasó terminálja működik, a többi plasztiklappal nem tudunk fizetni.
A lap információi szerint az OTP-nél február végére rendeződhet a helyzet, az MKB ügyfélszolgálatán viszont azt tanácsolták, ne késlekedjenek a szerződéskötéssel, előbb-utóbb üzleti haszon lesz a terminálból. A K&H sajtóosztályán február elejére ígérték a kártyák és terminálok közötti átjárhatóságot. Ám ha meg is születik az egyezség, az elfogadóhelyeknek mindhárom kibocsátóval szerződést kell kötniük.

A döcögős bevezetés mellett a munkavállalók közül azok járhatnak rosszul a vendéglátásra fordítható alszámlával, akik nem tudtak vagy nem akartak menzán, étteremben ebédelni, és inkább hideg élelmet vásárolnának.

Az étkezési utalványokat mintegy 20 ezer meleg ételt árusító helyen lehetett/lehet beváltani. Ha az Üdülési csekket tavaly októberben leváltó, szálláshelyre költhető SZÉP-kártya elfogadóhelyeinek terjedési ütemét nézzük, akkor a vendéglátásban körülbelül a nyárra lehet annyi étteremben felhasználni a SZÉP-kártyát, mint az étkezési utalványokat.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.