2020. június 05., péntek, Fatime és Fatima

Kispest

Félmilliárd forintos elvonás Kispesttől

 Május 26-án tárgyalta az országgyűlés a 2021-es költségvetési javaslatát, amelyben az eddig átmenetinek nevezett, önkormányzatokat sújtó elvonások (gépjárműadó és iparűzési adó) is tartós lesz, azaz az önkormányzatokat további elvonásokkal, majd 87 milliárd forinttal sújtja a magyar állam. Ez Kispest esetében azt jelenti, hogy az önkormányzat költségvetésében 500 milliós kiesés várható 2021-ben – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől

2020. máj. 28. csütörtök

Megnövekedett az igény a bölcsődékben is

  A kijárási korlátozás budapesti feloldásával június 2-án újra nyitnak a kerületi bölcsődék is. A beíratott gyermekek 77 százaléka várható a bölcsődékben – tudtuk meg Brinza Istvánnétól, a Kispesti Egyesített Bölcsődék vezetőjétől.

2020. máj. 28. csütörtök

12. egészségnap a Segítő Kéznél

Sokadik alkalommal rendezte meg Prevenciós Egészségnapi rendezvényét a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat, most a Zöld Diófa Idősek Klubjában.

2020. január 29. szerda

Kispest a bajban összefogott

  Az elmúlt hetekben sokan csatlakoztak az önkormányzat kezdeményezéséhez, és ajánlottak fel kisebb, nagyobb összegeket a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Alapítványnak, amelyből a veszélyhelyzet idején munka, munkahely nélkül maradt kispestieket támogatjuk majd. Eddig több mint 3 millió 500 ezer forint érkezett az alapítvány számlájára – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, a Kispesti Operatív Törzs vezetőjétől.

2020. máj. 14. csütörtök

Óriási a nyomás az óvodákon az újranyitáskor

 A kijárási korlátozás budapesti feloldásával június 2-án újranyitnak a kerületi óvodák. A szülők egy része, ha teheti, még megpróbálja otthon tartani a kisgyerekét vagy családon belül megoldani a nappali felügyeletet a veszélyhelyzet elmúltáig, mások szükségből, de jó néhányan csupán kényelemből veszik majd igénybe hétfőtől az óvodát – tudtuk meg Szücsné Juhász Csillától, az Árnyas óvoda vezetőjétől. 

2020. máj. 28. csütörtök
© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.