2018. december 15., szombat, Valér

Kispest

Közmeghallgatás a Városházán

Törvényi kötelezettségének eleget téve Kispest Önkormányzata megtartotta idei közmeghallgatását is. A közmeghallgatás bevezetőjében Gajda Péter a Polgármesteri Programban ígért idei fejlesztésekről beszélt dióhéjban, majd a felvetődött kérdésekre válaszoltak a Városháza munkatársai.

2018. december 04. kedd

Vannak pillanatok…

 … amikor az ember azt hiszi, mégiscsak normális országban él, ahol nem veszett még ki az emberség az itt élőkből. Mert vannak emberek, akik törődnek azokkal, akik nehéz élethelyzetben vannak, gondoskodnak azokról, akiknek bár van fedél a feje felett, még sincs mindig mit enniük, nem cserélgetik évszakonként a ruhatárukat, mert örülnek, ha egy-egy pár cipő, ing, télikabát lapul a szekrényükben. Csak legyen sokáig erejük, kitartásuk, forrásuk mindehhez…

2018. december 05. szerda

Nagy Mária, az Első Kis-Pesti Kert közösségi koordinátora

 Remek, és szakmai sikerekben gazdag évet zár az Első Kis-Pesti Kert közössége az idén is. 2018-ban a „Legszebb konyhakertek” versenyén a kerületi és országos megmérettetést is megnyerték, és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár Cégér című ipartörténeti és helytörténeti filmszemléjén Különdíjat kapott a kertekről szóló alkotás.

2018. december 10. hétfő

Rendvédelmi dolgozókat jutalmaztak

A Városháza dísztermében tartott idei ünnepségen Berecz Roland rendőr törzsőrmester kapta Az év rendőre, Sándor Barna tűzoltó törzszászlós Az év Tűzoltója és Békési Gábor Az év polgárőre kitüntető címet. A díjazottaknak Orbán Bori és Pánczél Kristóf remek előadásával kedveskedtek a szervezők.

2018. december 13. csütörtök

Lélekharang a Tündérkertben

 Székely Lélek Harangját avattak a Székelyország Tündérkertjében Kispesten. A haranglábhoz a faanyagot Barna Zsolt biztosította, a haranglábat Kós Károly tervei alapján Kovács Levente mérnök tervezte, és a tervet Kocsis Előd szászrégeni születésű szobrászművész alkotta meg Sándor Zoltán segítségével. A harangot Böjte Csaba atya áldotta meg.

2018. szeptember 14. péntek
© 2008-2018 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.