2023. február 08., szerda, Aranka

Kispest

Információszabadságból jeles

 A budapesti kerületek közül a második legátláthatóbb működéssel büszkélkedhet Kispest a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) ezévi vizsgálata alapján - mondta Gajda Péter, miután a városháza megkapta az a jelentést, melyet a NAIH az információszabadság hazai gyakorlatának feltérképezése és hatékonyságának növelése” című kiemelt projekt keretében végzett. A kispesti városháza két tevékenységi formában (honlap és adatigénylés) is elismerést kapott a hátóságtól - tudtuk meg a polgármestertől. 

2022. december 04. vasárnap

Szívmelengető ünnepség a világnapra

A Fogyatékos Emberek Világnapja (december 3.) alkalmából családias hangulatú ünnepséget rendeztek a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Csillagok Napközi Otthonában csütörtökön délután.

2022. december 02. péntek

Félmilliárdot kap a kerület rezsikompenzációként

 Az új év első napjaiban, január 2-án jelent meg a kormány hivatalos internetes oldalán az a lista, amely azokat a tízezer fő feletti településeket sorolja fel, amelyek az energia-áremelés hatásainak enyhítésére támogatást kapnak a központi költségvetéstől. Kispest ebből a kompenzációból most 522 millió forintot kapott – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

2023. január 09. hétfő

Ismét Ars Sacra Fesztivál

  Hagyományosan a Kispesti Helikon Kulturális Egyesület művészeinek kiállításával és a Wesley Károly Kórus koncertjével kezdődött az idei Ars Sacra Fesztivál a Magyar Evangéliumi Testvérközösség Méltóság Napja Templomában. A kiállított művek szeptember 18-ig láthatóak.

2021. szeptember 13. hétfő

Magántámogatás tanuláshoz

Dr. Halász Géza, az egykori egyetemi tanár, vállalkozása nyereségéből idén is támogatja 25 Bursa Hungarica-ösztöndíjas diák felsőfokú tanulmányait. A támogatást a Városháza dísztermében adták át hétfőn. Az ünnepség végén Szeleczky Artúr Norbert, aki maga is támogatott diák volt korábban, komolyzenei dalválogatással köszöntötte a résztvevőket.

2022. december 05. hétfő
© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.