2017. szeptember 20., szerda, Friderika

Kispest

Összegyűltek a Kiserdővédők

Az önkormányzat kiemelt céljai között szerepel, hogy végre megoldódjon a Határ úton és környékén élők védelme, kisebb zaj- és légszennyezés mellett élhessenek az itt lakók – hangsúlyozta Gajda Péter polgármester azon a lakossági fórumon, amelyet „Van-e más út?” címmel Ferenczi István önkormányzati képviselő, Kispest fenntartható fejlődés tanácsnoka szervezett a KMO Művelődési Házban.

2017. szeptember 09. szombat

Szebb lett a Mézeskalács óvoda is

Bár maradtak még apróbb munkálatok, de a nyári szünet után, szeptember 4-én már a megszépült Kispesti Mézeskalács Művészeti Modell Óvoda a Kelet utcai tagintézménybe térhettek vissza a kertvárosi óvodások – tudtuk meg Vilonya Ágnes óvodavezetőtől.

2017. szeptember 14. csütörtök

Teljesültek az ígéretek a Bóbita óvodában

Bár a Méhecske csoport óvodásai még a Bóbita óvoda újonnan kifestett tornatermében kapnak átmeneti menedéket az anyaóvoda, a Hársfa óvoda felújítása alatt, az intézményben sok minden megújult ezen a nyáron - büszkélkedik Benkőné Sipos Erika óvodavezető.

2017. szeptember 18. hétfő

Főzőkonyha-felújítás az Eszterlánc bölcsődében

Több mint tízmillió forintot fordított az önkormányzat az idén az Eszterlánc bölcsőde főzőkonyhájának átépítésére, a járólapok, a világítótestek, a vízvezetékek cseréjére, festésre.

2017. szeptember 18. hétfő

Nem lesz erdőirtás a Határ úton

A Wekerlén és a József Attila-lakótelepen élők tiltakozásának hatására levették a napirendről a jelentős fairtással járó terveket, amelyek az újonnan építendő Galvani hídhoz és a Határ úttal párhuzamosan tervezett kétszer kétsávos autóúthoz kapcsolódtak. A kiemelt kormányzati beruházással megbízott NIF Zrt. fél évet kapott egy új, környezetbarát elképzelés kidolgozására – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

2017. szeptember 20. szerda
© 2008-2017 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.