2018. máj. 26., szombat, Fülöp és Evelin

Kispest

Kispesté lehet a Határ úti buszvégállomás területe?

Mivel egyhamar nem várható, hogy rend lesz a IX. kerülethez tartozó Mátyás király utca - Üllői út - Ferde utca által határolt területen található közlekedési csomóponton, a Határ úton, ezért az MSZP két helyi országgyűlési képviselője, Burány Sándor és Hiller István, a kerületi polgármester támogatásával kezdeményezik, hogy a Határ úti buszvégállomás területe a jövőben tartozzon Kispesthez, hogy a kerület mielőbb befejezhesse az ott évek óta húzódó rekonstrukciós munkákat – hangzott el a délelőtti sajtótájékoztatón a Határ úton.

2017. december 15. péntek

Közösségi költségvetés 2018-ban is

 Február 15-ig várják a kispestiek szavazatait azokra a megvalósítandó fejlesztésekre, amelyeket korábban javasoltak a kerület lakói és az illetékes irodák szakemberei megvalósíthatónak tartottak. Majd 40 millióról dönthetünk közösen – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

2018. január 17. szerda

Wekerlére érkezett az első kispesti baba 2018-ban

A Kispesti Önkormányzat babacsomagjával és virággal köszöntötte Gajda Péter polgármester Kispest legfiatalabb új polgárát, Sántha Pétert, aki 2018.01.02-án született a Szent István Kórházban.

2018. január 29. hétfő

Többtonnás komphajótól a zenés mozgásmatinéig

Az immár hat Guinness-rekorderes Nick Árpi húzott már el foggal 234 tonnás katamarán hajót, 309 tonnás kompot, egy Boeing 737-es repülőt, „szkanderezett le” 20,8 tonnás kamiont, hajlított meg csupasz kézzel öntött vasrudat, és most a 65. születésnapján újabb rekordot állított fel: mellkasának hegyezett kard segítségével egy 18,2 tonnás tűzoltóautót tolt el 1,5 méterre. A rekordbeállítás után a Bóbita óvodásokkal közös tortázás zárta a rendhagyó születésnapi eseményt.

2018. február 02. péntek

Közcélú parkolók épülnek

A KÖKI Terminál közelében, a Bartók Béla utca és Vak Bottyán utca sarkánál, illetve a Csokonai utca és Móricz Zsigmond utca találkozásánál közcélú parkolók építését kezdi meg az önkormányzat. A negyven parkolóhely építését várhatóan február végére befejezik. 

2018. február 07. szerda
© 2008-2018 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.