2023. november 28., kedd, Stefánia

Kispest

Önkormányzati elismerés szociális területen dolgozóknak

A szociális gondoskodás területén végzett kiemelkedő munkájáért idén is négy szakember, Bodzsár Gyöngyi, Galambos-Turi Lilla, Kanizsainé Kohári Krisztina és Nagyné Kovács Veronika vehetett át önkormányzati elismerést a szociális munka napja (november 12.) alkalmából rendezett ünnepségen a KMO-ban.

2023. november 06. hétfő

Jövőre több forrás jut a közbiztonság javítására

 A közbiztonság szempontból kiemelt területeken, az Atatürk parkban, a Kossuth téren és a KöKi területén tartottak ma bejárást a város vezetői, a kerületi rendőrkapitányság munkatársai és a közbiztonsági szakemberek.

2023. november 07. kedd

Információszabadságból jeles

 A budapesti kerületek közül a második legátláthatóbb működéssel büszkélkedhet Kispest a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) ezévi vizsgálata alapján - mondta Gajda Péter, miután a városháza megkapta az a jelentést, melyet a NAIH az információszabadság hazai gyakorlatának feltérképezése és hatékonyságának növelése” című kiemelt projekt keretében végzett. A kispesti városháza két tevékenységi formában (honlap és adatigénylés) is elismerést kapott a hátóságtól - tudtuk meg a polgármestertől. 

2022. december 04. vasárnap

A segítők

Míg a nagypolitika egyik fele azon rugózik, hogy miként értékelje a Nemzeti Múzeum igazgatójának gyors menesztését, a másik fele pedig örömünnepet ül a rapid siker felett a gyermekek és a fiatalok védelmében, addig itt a végeken a szociális területen dolgozók azon törik a fejüket, az általuk gondozott családok, hajléktalanok, fogyatékkal élők, egyedülállók miként élik túl az idei telet, lesz-e mit tenni az ünnepi asztalra, kerül-e ajándék a gyerekeknek a karácsonyfa alá, jut-e téli cipőre, ha mégis lesne a hó.

2023. november 07. kedd

Ismét Ars Sacra Fesztivál

  Hagyományosan a Kispesti Helikon Kulturális Egyesület művészeinek kiállításával és a Wesley Károly Kórus koncertjével kezdődött az idei Ars Sacra Fesztivál a Magyar Evangéliumi Testvérközösség Méltóság Napja Templomában. A kiállított művek szeptember 18-ig láthatóak.

2021. szeptember 13. hétfő
© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.