2019. máj. 25., szombat, Orbán

Kispest

Szezonnyitó a mini KRESZ-parkban

Kránitz Krisztán, a terület önkormányzati képviselője, a park ötletének támogatója 2014-ben a környéken élőkkel közösen kezdeményezte, hogy a Hunyadi utca – József Attila utca kereszteződésében lévő játszótér folytatásaként a korábbi beton pingpongasztalok, valamint a már repedezett és töredezett aszfalt helyére készüljön el egy kerékpáros park kisgyermekeknek (2-7 éves korosztály) – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

2019. máj. 16. csütörtök

Dr. Jászberényi József, irodalomtörténész, geronto-andragógiai kutató,felnőttképzési igazgató

Dr. Jászberényi József a Milton Friedman Egyetem (korábban Zsigmond Király Egyetem) Folyamatos Tanulás Projektközpontjának vezetője, a Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája alapítója, a Kispesti Szeniorok Akadémiája programsorozat szervezője, koordinátora.

2019. máj. 16. csütörtök

A látszat már nem csal…

Jönnek a turisták Ferihegyről, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről. Felvackolódnak a repülőtéri járatokra, tájékozódásukat nem sok minden segíti. Kopogtatják okostelefonjaik üvegeit, tekintgetnek, kérdezősködnek a legfrissebb információért. A Nagyvárad téren ízelítőt kaphatnak a hazai állapotokról. Nem túl hízelgő ez ránk nézve. Gurulós bőröndök kerekei csattognak a járdákon, követik a már alig olvasható felfestett tájékoztatókat a tér legtávolabbi pontjától a metróig, ahol két rozzant lépcsősoron kell levonszolnia magát az embernek.

2019. máj. 17. péntek

Óriások és boszorkányok földjén sok vidámsággal

A meséről szólt Wekerletelep tavaszi nagyrendezvénye a hétvégén. A Wekerlei Székelykapu Napokat 15. alkalommal rendezte meg a Magyar Kollégium Kulturális Egyesület, a Wekerlei Futóklub és a Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE), együttműködve a Wekerlei Kultúrházzal.

2019. máj. 20. hétfő

Térplasztika az összetartozásról

A Magyarország európai elkötelezettségét és az európai összetartozást szimbolizáló kültéri plasztikát avattak ma az Európa napon a kispesti Rusz-Bazsant parkban.

2019. máj. 23. csütörtök
© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.