2023. június 05., hétfő, Fatime és Fatima

Kispest

Víz világnapja a Rodopei-ivókútnál

A hagyományoknak megfelelően az Eötvös iskola tőszomszédságában lévő Rodopei-ivókútnál és rózsakertben emlékezett meg az önkormányzat a Víz világnapjáról (március 22.) ma délelőtt.

2023. március 30. csütörtök

Kispest önkormányzata is megtartaná szakrendelőjét

Többek között új alpolgármesterről, a települési és szociális támogatások jogosultsági feltételeinek bővítéséről szóló rendeletek módosításáról, az étkezési díjak emeléséről is döntött a mai rendkívüli ülésén a képviselő-testület.

2023. március 30. csütörtök

Információszabadságból jeles

 A budapesti kerületek közül a második legátláthatóbb működéssel büszkélkedhet Kispest a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) ezévi vizsgálata alapján - mondta Gajda Péter, miután a városháza megkapta az a jelentést, melyet a NAIH az információszabadság hazai gyakorlatának feltérképezése és hatékonyságának növelése” című kiemelt projekt keretében végzett. A kispesti városháza két tevékenységi formában (honlap és adatigénylés) is elismerést kapott a hátóságtól - tudtuk meg a polgármestertől. 

2022. december 04. vasárnap

Kiültek tanárukért az iskola elé a Deák gimisek

Kedvenc médiaszakos tanáruktól, február elején az iskolából felmondással távozó Weszely Kingától búcsúztak a kispesti Deák gimisek azon az akción, amelyet ma ebédidőben szerveztek az iskola elé.

2023. március 01. szerda

Idén is megérkezett Pizsó és Penda

 A több éves hagyományoknak megfelelően március elsejével, a tavasz beköszöntével menetrend szerint megérkeznek a Kispesti Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat ajándékaként a bolgár testvérvárosból, Smolyanból a fehér és vörös fonalakból készített „martenica babák", Pizso és Penda. Idén is csaknem száz »tavaszi párost » kapott a kerület – tudtuk meg Vinczek György alpolgármestertől. 

2023. március 02. csütörtök
© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.