2017. július 25., kedd, Kristóf és Jakab

Kispest

Kordonbontás a Kossuth téren

Újabb negyven parkolóhelyet adtak át ma a Trefort Ágost szakgimnázium előtti téren a Kossuth téri piac mögött, ahol Kispest új közösségi tere épül. A legális kordonbontásban Gajda Péter polgármester és az építést felügyelő Kispest Kft. igazgatója, Horváth Gyula volt aktív résztvevő.

2017. június 15. csütörtök

Készül már a vizes játszótér a Berzsenyi utcában

 Megkezdődtek a két ütemben elkészülő vizes játszótér kivitelezési munkái a Berzsenyi utcában a felújított gyermekorvosi rendelő, a Zöld Ágacska óvoda és a Puskás iskola tőszomszédságában. A játszótér első ütemének elkészülésére az önkormányzat 180 millió forintot különített el a költségvetésében.

2017. június 15. csütörtök

Kispesti az Év jegyzője 2017-ben

Június 16-án Balatonfüreden a Vaszary Villában tartották a polgármesterek 23. országos randevúját. Az eseményen átadták az „Év polgármestere”, „Az év alpolgármestere” és az „Év jegyzője” díjakat, amelyeket azok a városvezetők kaptak, akik a települések internetes szakmai szavazatai alapján kiérdemelték a megbecsülést. Az Év jegyzője ebben az évben dr. Béja Julianna, Kispest jegyzője lett.

2017. június 19. hétfő

Jobb lett a világítás a‭ ‬Szivárvány óvodában is

A több mint‭ ‬80‭ ‬kisgyermek napi ellátását végző a Petőfi utcai intézményben magyar fejlesztésű,‭ ‬energiatakarékos világítótestekre cserélték az elavult neoncsöveket és armatúrákat.‭ ‬Ezen felül az önkormányzat‭ ‬50‭ ‬százalékos önrésszel‭ ‬(30‭ ‬millió forint‭ ‬) pályázott az óvoda energetikai fejlesztésére és a nyílászárók teljes cseréjére,‭ ‬amelyről‭ ‬július‭ ‬17-ig hoz döntést a Belügyminisztérium.‭

2017. július 05. szerda

Zászlófelvonás a bajnokcsapat tiszteletére

Ünnepélyes zászlófelvonással köszöntötték az önkormányzat vezetői a 24 év után ismét NB I-es bajnokcsapatot, a Budapest Honvéd FC-t Puskás Ferenc szobránál, a KöKi Terminál mellett. Az első helyezés elismeréseként az önkormányzat 20 millió forintos adományban részesítette a Magyar Futball Akadémiát. A elvont zászló a következő szezon végéig hirdeti a csapat évtizedek óta várt sikerét.

2017. július 06. csütörtök
© 2008-2017 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.