2019. február 18., hétfő, Bernadett

Finisben az átépítés a Pannónia iskolában

Kispest
2018. július 31. kedd Írta: Csizmadia Viola

A tervek szerint az idei központi tanévnyitóra elkészül a padlástér átalakítása a Pannónia iskola tetőterében. Rá sem ismerni az újonnan átalakított régi padlástérre, ahol jelenleg már a burkolási munkák zajlanak. Az augusztusi befejezésig 615 négyzetméteren hat csoportszoba és két vizesblokk épül ki. A beruházásra 80 millió forintot fordít az önkormányzat.

Ugyan már régóta nem az önkormányzat feladata lenne a munka elvégzése, de mivel ezt már korábban megígértük, teljesítjük a vállalást. 2016 szeptemberére elkészült a tetőtér-beépítési munkálatok első szakasza a Pannónia iskolában, a tetőtérbe vezető lépcsőház kiszélesítése, amelyre 20 millió forintot fordított az önkormányzat. Az augusztusi befejezésig 615 négyzetméteren hat csoportszoba és két vizesblokk épül ki. A mostani beruházás 80 millió forintba kerül – válaszolta kérdésünkre Gajda Péter polgármester. A polgármester szerint is jól haladnak a munkával a kivitelezők, így nem lesz akadálya a zavartalan tanévkezdésnek.

Somogyi Gábor igazgató szerint régi vágyuk teljesül a padlástér beépítésével, az új foglalkoztató helyiségek nagy segítséget jelentenek majd a csoportbeosztásokban, hiszen egyre népszerűbb az intézmény. Az iskolában jelenleg 16 osztályban 430 gyerek tanul, évfolyamonként 2-2 párhuzamos osztályban, így a mostani beépítéssel a csoportbeosztásokat, a fejlesztő foglalkozásokat is meg tudják majd oldani. rengeteg dolog van még hátra, hiszen be kell rendezni a tetőteret, de nagyon várjuk már, hogy hogyan fog kinézni! – tette hozzá. Az intézményvezetőtől megtudtuk azt is, hogy a kerületi iskolák önkormányzattól kapott 1-1 millió forintos támogatásából a pannóniások a tetőtér egyik tantermét számítógépekkel szerelik majd fel.

 

© 2008-2019 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.