2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Sportnap és a főzőverseny tavaszias őszben

Kispest
2015. október 05. hétfő Írta: Csizmadia Viola

Az óvodások és kisiskolások sportversenyeken, a kerületi intézmények és civil szervezetek ételkészítésben mérkőztek meg a KAC-pályán. A hagyományos őszi fesztivált a Kispesti Sportközpont és a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodája rendezte.

 

A sportversenyek már délelőtt elkezdődtek az óvodások sorversenyével, az asztalitenisz meccsekkel. Fociban ezúttal csupán két iskolai csapat lépett pályára. Volt kötélhúzás, és sokan próbálták ki a légfegyveres lövészetet is. Bemutatót tartott a Pannónia iskola tánccsoportja, az Öt Elem Wushu Egyesület és az Art’s OK Táncstúdió.

A versenyek és a bemutatók alatt 15 kispesti intézmény és civil szervezet fogott hozzá a főzéshez: Bárányfelhők (Polgármesteri Hivatal – borjúpörkölt sztrapacskával), Arcok (Art’s OK Táncstúdió – szilvás gombóc), 1re Gondolunk (sertéspörkölt), Együtt (pincepörkölt), Pörköltet Mindenkinek (PM – provanszi egytálétel marhából), Erőnlét (Kispest Közbiztonsági Egyesület – parasztpörkölt), Pirosbogrács (MSZP – palócgulyás), Kontá-rock (Kispesti Zöld Sziget Óvoda – pusztapörkölt), Kajás Majmok (Kispesti Atlétikai Club – paprikás krumpli), GESZ (csülökpörkölt juhtúrós csuszával), Aranyház (Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat – sertéspörkölt túrós pirogival), Nokedli (szüreti bekarmolós), Gábri angyalai (gombagulyás), Albi (paprikás krumpli), KAC Futókör (gulyásleves csirkecombból).

A zsűri – Gajda Péter polgármester, Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek – hosszas kóstolás után hozta meg döntését. Az idei őszi főzőversenyen az Aranyház túrós pirogival tálalt sertéspörköltje diadalmaskodott, az Erőnlét parasztpörköltje lett a második, a Pirosbogrács palócgulyása harmadik helyet ért. Különdíjat kapott a Bárányfelhők, a Pörköltet Mindenkinek, a GESZ és az Arcok.

Sportversenyek eredményei:
1. Kispesti Eötvös József Általános Iskola
2. Kispesti Bolyai János Általános Iskola

Óvodás Verseny
1. Kispesti Szivárvány Óvoda
2. Kispesti Arany Óvoda
3. Kispesti Százszorszép Óvoda
4. Kispesti Mese-Vár Óvoda

Amatőr asztalitenisz torna
1. Tahon Gábor
2. Kerekes Balázs
3. Gergely Róbert
4. Tahon Gergő

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.