2020. máj. 28., csütörtök, Emil és Csanád

Tetszett a kutyabarátoknak az első Kispesti EbFest

Kispest
2015. október 18. vasárnap Írta: Csizmadia Viola

 

Nem tévedtek a szervezők: az időjárás is kegyeibe fogadta a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat kezdeményezését és ugyancsak sokan voltak kíváncsiak az első Kispesti EbFestre a KAC-pályán, ahol különféle állatvédő és fajtamentő szervezetek mutatkoztak be, de volt rendőrkutya bemutató és kutyaszépségverseny is. Az eseményre kilátogató Gajda Péter polgármester szerint ismét bővült a kispesti programkínálat és növekedett azoknak a rendezvényeknek a száma, amelyet civil szervezetek találnak ki és valósítanak meg az önkormányzat támogatásával.

Gajda Péter polgármester örömmel nyitotta meg a kerület legújabb szabadidős programjának, a Kispesti EbFestnek első rendezvényét, amelyre sokan voltak kíváncsiak a kutyabarátok közül. A polgármester szerint példaértékű, hogy Kispesten a fővárosban, Újpest után másodikként kezdte meg munkáját olyan kerületi járőrszolgálat, amely amellett, hogy segít a gazdáktól elkóborolt állatok gazdáinak megtalálásban, illetve a gazdátlan állatok örökbefogadásában, feladatának tekinti a felelős állattartás szabályainak elsajátítását, házi kedvenceiket kínzó gazdák megtalálását. A kerület életében bizony fontos feladat az is, hogy a kutyatartók és a kutyát nem tartók életét harmonikusabbá tegyék, hiszen gyakran előfordulnak kisebb-nagyobb összezörrenések akár a kutyapiszok, akár a közterületen való sétáltatás körül. Ezért az önkormányzat igyekszik megfelelő számban kutyafuttatókat kialakítani, illetve kutyapiszokgyűjtő edényeket felállítani – tette hozza a városvezető. Gajda Péter ezúttal is köszönetet mondott a nyáron alakult Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat munkatársainak, önkénteseinek eddigi tevékenységéért, hiszen az eddigi tapasztalatok is azt mutatják, hogy szükség van rájuk és remek munkát végeznek. Mint mondta, tevékenységüket az önkormányzat havi 150 ezer forinttal, informatikai eszközökkel támogatja, a járőrszolgálatnak pedig egy Suzuki Wagon R Plusz gépjárművet is biztosít.

A járőrszolgálat vezetője Kruzslicz Anna kérdésünkre elmondta, hogy jelenleg tíz álladó taggal dolgoznak, ami különösen nagy áldozat, hiszen mindenki munka mellett, önkéntesként végzi ezt. Az eltelt néhány hónap alatt mintegy 30 gazdátlan kutyát fogadtak be önkénteseik, illetve csaknem 40 csippel ellátott gazdától elkóborolt kutya került haza segítségükkel. Kruzslicz Anna a járőrszolgálat tervei között megemlítette, hogy szeretnének létrehozni és működtetni egy hat kutya ellátására alkalmas kutyarehabilitációs helyet, ahol olyan házi kedvenceket gondoznának, amelyek esetleg viselkedésük miatt átmenetileg nehezen tarthatóak otthon a családban, vagy kiszámíthatatlan természetűek és veszélyesek lehetnek a környezetükre.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.