2020. június 07., vasárnap, Róbert

Fiatal élsportolókat támogat az önkormányzat

Kispest
2015. október 22. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Ünnepélyes keretek között összesen 53 amatőr élsportoló vehetett át pályázati támogatást az önkormányzattól a Városháza dísztermében. A szakbizottság 1,8 millió forintot osztott szét a versenyzők között.

Az ifjú élsportolókat köszöntő polgármester hangsúlyozta, azért fontos ez az alkalom, mert az önkormányzat ilyenkor mond köszönetet nekik az egész éves kitartó munkáért. Olyan kispestiek ők, akikre büszkék lehetünk, akiket példaképül állíthatunk a fiatalok elé – mondta Gajda Péter, hozzátéve, ezek a sportemberek sok örömet okoztak szüleiknek, tanáraiknak, edzőiknek és Kispestnek is. Megemlítve az idei sportfejlesztéseket – Zoltán utcai sportcentrum, KAC-sporttelep, az uszodai sportpályák –, a polgármester azt ígérte, hogy a jövőben is lesznek hasonló beruházások, azért is, hogy lehetőségük legyen a kispestieknek ingyenesen vagy kedvezményesen sportolni, mozogni. Végezetül a nagyszerű sportsikerekhez gratulált Gajda Péter.

A műsorban az Art’s Ok Táncstúdió fiatal táncosai léptek a közönség elé, majd a polgármester és Szujkó Szilvia, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke együtt adták át a támogatásokat a fiatal sportembereknek. A kispesti élsportolók egyéni támogatására kiírt pályázatra 53 kérelem érkezett, ezek mindegyikét támogatta a bizottság.

A pályázatok értékelésénél a szakbizottság azokat a 18 év alatti amatőr élsportolókat részesítette támogatásban, akik Kispesten laknak, tanulnak vagy Kispesten működő sportszervezetek színeiben versenyeztek eredményesen, és a további felkészülésükhöz igényeltek segítséget pályázatukkal. Az 1,8 millió forintnyi támogatási összeget a bizottság differenciáltan osztotta el. Kiemelten támogatta a 2014-ben vagy 2015 elején nemzetközi eredményt elért sportolók közül azokat, akik világbajnokságon, világkupán, Európa-bajnokságon, Európai kupán elért 1-6. helyezést értek el. Közülük is kiemelt támogatást kaptak az olimpiai sportágban nemzetközi eredményt elért versenyzők. Támogatást kaptak az országos bajnokságon, diákolimpián és Magyar Kupán 1-3. helyezésért elért sportolók is.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.