2020. június 05., péntek, Fatime és Fatima

1956-os megemlékezés Kispesten

Kispest
2015. október 23. péntek Írta: Csizmadia Viola

Idén az Ötvenhatosok terén tartott megemlékezést Kispest Önkormányzata. Csukás Irén, a Pofosz kerületi elnöke, Kispest Díszpolgára, az 1956-os forradalom kaposvári eseményeinek szervezője és résztvevője mondott ünnepi beszédet, amelyben felidézte az 59 évvel ezelőtt történtek előzményeit és az október 23-i fővárosi eseményeket. Az ünnepség második felében Fazekas Júlia, M. Simon Andrea és Schmidt Ferenc előadóművészek, a Honvéd Művészegyüttes tagjai adtak műsort. Az ünnepséget a KMO Művelődési Ház munkatársai szervezték.

A Szózat után, az ünnepség zárásaként az önkormányzat, a pártok, az intézmények, az egyházak, valamint a civil szervezetek vezetői, illetve képviselői helyezték el az emlékezés virágait. Az önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester, dr. Béja Julianna aljegyző, Rátkay Andrea, Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek koszorúztak. Koszorút helyezett el és fejet hajtott az emlékmű előtt Kispest két országgyűlési képviselője, Dr. Hiller István és Burány Sándor, Budapest Főváros Kormányhivatala XIX. kerületi Hivatala képviseletében dr. Király Beatrix hivatalvezető-helyettes és dr. Kalmárné dr. Rumi Beáta osztályvezető, a kispesti Pofosz nevében Csukás Irén.

Koszorút helyezett el a pártok közül a Demokratikus Koalíció Kispesti Szervezete, az Együtt - a Korszakváltók Pártja Kispesti Szervezete, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kispesti Szervezete, az MSZP Kispesti Szervezete, a Párbeszéd Magyarországért Kispesti Szervezete, az egyházak közül a Kispesti Evangélikus Gyülekezet, a Kispesti Központi Református Egyházközség és a Szőlőskert Református Óvoda, a Kispesti Nagyboldogasszony Főplébánia és a 301-es Kazinczy cserkészcsapat, az intézmények és társadalmi szervezetek közül a BKIK XIX. kerületi tagcsoportja, a Gazdasági Ellátó Szervezet, a Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola és Óvoda, a Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium, a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola, a kispesti Jobbik ifjúsági tagozata, a Kispesti Kolping Család Egyesület, a Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete, a Kispesti Nyugdíjasok és Mozgássérültek Klubja, a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete Kispest, a Kispesti Kertbarát Klub, a Reménység Két Tanítási Nyelvű Katolikus Általános Iskola és a Romák Felzárkóztatásáért Egyesület. Az önkormányzat 56-os megemlékezése csendes virágelhelyezéssel ért véget a Templom téri kopjafánál.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.