2021. január 19., kedd, Sára és Márió

November közepére megszépül az Almavirág tér

Kispest
2015. október 23. péntek Írta: Csizmadia Viola

Középen pihenőparkos körforgalmi útkereszteződéssé épül át a wekerletelepi Almavirág tér. A tervek szerint november közepére befejeződik a munka. Kispest polgármestere a helyszínen tekintette meg az önkormányzati beruházást.

Nemrég kezdődött az Almavirág tér átépítése, és a tervek szerint november közepére már be is fejeződhet. Az építkezéssel teljesen megváltozik a Mészáros Lőrinc utca és Zoltán utca kereszteződése: a téren körforgalmi csomópontot alakítanak ki, közepén pihenő parkterület lesz járdákkal. Az utak mentén gépkocsi-parkolóhelyeket létesítenek, a járdákat és a vízelvezetést az újonnan létrejövő úthálózathoz alakítják. Az önkormányzati beruházás, amely a Wekerlei Társaskör Egyesülettel együttműködve valósul meg, csaknem 19 millió forintba kerül, 4 milliót biztosított hozzá pályázati forrásként a Nemzeti Kulturális Alap, mintegy 450 ezer forint a pályázó WTE önrésze – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester, aki Lackner Csaba önkormányzati képviselővel a helyszínen tájékozódott a téren folyó munkálatokról. A kerület vezetője hozzátette, bízik benne, hogy a többi wekerlei kis térhez hasonlóan az Almavirág is népszerű lesz az itt élők körében.

A beruházást koordináló Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetőjétől megtudtuk, a fejlesztési tervek a WTE kezdeményezésével és a lakosok véleményének figyelembe vételével készültek. Az elképzeléseket az érintettek több fórumon is megismerhették. Patek Gábor elmondta, az eredeti tervhez képest annyi változás történt, hogy a munkálatok gyorsabb befejezése érdekében a teret teljesen lezárják a forgalom elől, valamint egy parkolóhellyel kevesebbet alakítanak ki, így egyetlen meglévő fát sem ér károsodás az építkezés során. Sőt a tér kertészeti kialakításnál a meglévő fák védelme mellett minimális gondozást igénylő, a tér nevéhez kapcsolódó díszalmafákat telepíttet az önkormányzat. Azt is megtudtuk, hogy ha az időjárás engedi, november közepére befejeződik a tér átalakítása.

A beruházás számokban: 180 négyzetméter térkő, 200 négyzetméter gyephézagos parkoló, 630 négyzetméter aszfaltburkolatú út, 750 négyzetméter füvesítés, 8 új almafa telepítése, a meglévő 5 almafa áttelepítése.

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.