2020. június 05., péntek, Fatime és Fatima

Átfogó felújítási program a kerületi intézményekben

Kispest
2015. november 20. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

Kispest önkormányzata folytatja az évekkel ezelőtt megkezdett, a kezelésében lévő oktatási és nevelési intézmények felújítási programját. A tervek szerint 2016-os költségvetésben 100-120 millió forintot terveznek erre. Az önkormányzat vezetői és szakemberei az összes kerületi intézmény műszaki állapotát folyamatosan felmérik. Most a Kispesti Mese-vár Óvodában és a Kispesti Gábor Áron Általános Iskolában jártak.

Jövőre is folytatódik az átfogó intézményfelújítási program Kispesten. Az önkormányzat vezetői január végéig az összes kispesti bölcsődébe, óvodába és iskolába ellátogatnak, hogy személyesen tájékozódjanak a legfontosabb feladatokról és tennivalókról – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Kertész Csaba alpolgármesterrel, Varga Attila önkormányzati képviselővel, Kránitz Krisztiánnal, a Vamüsz megbízott igazgatójával, Nagy Péter humánszolgáltatási igazgatóval, Zubor Attilával, a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) megbízott igazgatójával és Koroknai Józseffel, a Vamüsz műszaki csoportvezetőjével a Kispesti Mese-vár Óvodában és a Kispesti Gábor Áron Általános Iskolában tartottak bejárást. Az önkormányzat képviselői Pékné Varga Katalin óvodavezetővel és Dessewffyné Szabó Erzsébet intézményvezetővel egyeztettek a karbantartási munkákról és a fejlesztésekre vonatkozó elképzelésekről.

A Mese-vár óvoda Zrínyi utcai épületében új csoportszoba és tornaszoba kialakítására nyílhat lehetőség a jelenleg még kihasználatlanul álló, átalakításra és felújításra szoruló épületszárnyban. A két tagintézményben, kilenc csoporttal működő óvoda jelenleg mintegy 140 kisgyermek nappali ellátását biztosítja.

A kerület egyik legrégibb, nagy hagyományokkal rendelkező intézményében, a Gábor Áron Általános Iskola Fő utcai és Nádasdy utcai épületeiben húsz osztályban 420 diák tanul. Az önkormányzat az idei tanév kezdetére teljesen kicseréltette a fénycsőarmatúrákat az iskola tantermeiben, a tornateremben, az ebédlőben és a folyosókon. A korszerűsítés eredményeként jelentős, 50 százalékos energiamegtakarítást sikerült elérni úgy, hogy erősebb fényt kapnak a termek, így jobb világítás mellett tanulhatnak az iskola diákjai. A Fő utcai épületben rövidesen elkészül az akadálymentesítést segítő lift is, amely jelentős könnyebbséget jelent majd a mozgáskorlátozott diákok számára.

Kertész Csaba alpolgármester a bejáráson elmondta, hogy az önkormányzat lehetőségeihez képest minél hamarabb próbálja elvégeztetni a szükséges karbantartási munkákat a kezelésében lévő oktatási és nevelési intézményekben, a 2016-os költségvetésben pedig 100-120 millió forintot terveznek az évekkel ezelőtt elkezdett intézményfelújítási program folytatására.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.