2020. június 04., csütörtök, Bulcsú

Fotósulisok Szabad szemmel a KMO-ban

Kispest
2015. november 30. hétfő Írta: Csizmadia Viola

Szabad szemmel című tárlattal ért véget  Horváth Péter fotóművész 2015-ös fotó-sulija a művelődési házban. A hallgatók fotográfiáiból készült kiállítást  január közepéig láthatják a kispestiek az Előtér-galériában.

Február elején indult Horváth Péter fotóművész idei tanfolyamának záró tárlatán kiállító hét amatőr fotóst – Farmati Esztert, Geissler Jenőt, Gyöngyösi Krisztinát, Kajtár Tímeát, dr. Orosz Szabolcsot, Rácz Attilát, Vidráné Martincsevics Ritát – és a közönséget köszöntő Forgon Miklós művelődésszervező, az érdeklődőknek megígérte, hogy február 6-án harmadik fotó-suliját is elindítja a KMO.

A tárlatot megnyitó Vinczek György alpolgármester, aki az első kurzust 2014-ben maga is kijárta azt mondta, a Fotósuli segít megismerni az alapokat, a fényképezőgépet, és egy-egy téma kidolgozását alaposabban is kipróbálhatják a hallgatók. Beszédét egy Robert Capa-idézettel zárta: „Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel.” Az első tanfolyamon résztvevő városvezető elmondta, hogy túl a fizikai közelségen, lelkileg is közel kell kerülni a helyzethez, témához. Azt kívánta, a most végzettek se hagyják abba a hobbit, jöjjenek a művelődési házban alakult fotókörbe.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.