2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

A tanulást támogatja a kispesti vállalkozó

Kispest
2015. december 14. hétfő Írta: Csizmadia Viola

Negyedik alkalommal támogatja kispesti fiatalok továbbtanulását dr. Halász Géza vállalkozó, aki egyben a Kispesti Kertvárosi Közösség elnöke is. A Városháza dísztermében tartott átadóünnepségen 25 fiatal 50-50 ezer, összesen több mint 1 millió forintos hozzájárulást kapott felsőoktatási tanulmányaihoz.

A Bursa Hungarica ösztöndíjuk mellé, Halász Géza kispesti vállalkozó jóvoltából idén is 25-en kapnak támogatást felsőoktatási tanulmányaikhoz – mondta Gajda Péter polgármester az ünnepélyes átadáson, ahol ismét köszönetet mondott az önzetlen felajánlásért. A polgármester hangsúlyozta, büszke arra, hogy Halász Géza kispesti, hiszen nemcsak Kispesten, hanem az országban kevés az olyan vállalkozó, aki hasonló célokra költ nyereségéből, és reményét fejezte ki, hogy talán mások is követik példáját. Mint mondta, a tanulásra áldozni kell, mert ez jelentheti az esélyt, hogy egy teljesebb, anyagilag biztonságosabb életet élhessenek.

Az adományozó Halász Géza beszédében arra próbált meg választ adni, hogy mi késztette a kispesti fiatalok tanulásánaktámogatására. A vállalkozó személyes életének pozitív példáival világított rá arra, hogy egy jó időben jött külső segítség, hogyan befolyásolhatja pozitívan az emberek sorsát. életét. Azt szeretné, hogy minél több felsőfokú végzettségű fiatal diplomás élne Kispesten, ezért, amíg teheti, támogatja is ezt.

A támogatások átadása után a Kranyik-Török duó közismert dalokkal köszöntötte a fiatalokat.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.