2020. június 04., csütörtök, Bulcsú

Mintaprojekt készül a kisebb pihenőparkok felújítására

Kispest
2016. február 25. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Ha az idei költségvetés bevételei a tervek szerint alakulnak, a kerület nagyobb zöldterületei után egy mintaprojekt keretében megkezdődhet a lakótelepi szalag- és pontházak közötti régi játszóterek, pihenőparkok felújítása – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől azon a bejáráson, amelyet Dobó Katica- Toldi-Kazinczy-Széchenyi-Berzsenyi utcák határolta terület önkormányzati képviselői, Bogó Józsefné és Fekete László kezdeményeztek.

Mint azt a bejáráson résztvevőknek a terület önkormányzati képviselői, Bogó Józsefné és Fekete László elmondták, ezeket a zöldterületeket, korábbi parkokat, játszótereket évek óta nem újították fel, az elhasznált játszószereket nem bontották el. Ezek azok a területek, amelyek nem látványos, frekventált helyei a kerületnek, mint például az Ötvenhatosok tere, a Kós tér és a többi nagy közpark. Ha sikerülne ezeket a területeket valamennyire rendbe tenni, biztosan sokan használnák újból a parkokat.

Gajda Péter elmondta: Nagy területet jártunk be ezen a délelőttön kollégáimmal, és jól látszik, hogy nagyon sok a tennivaló, amelyekre csak akkor lesz lehetőség, ha az önkormányzat bevételei a tervezettnek megfelelően alakulnak. A polgármester felkérte az illetékes Zöldprogram Iroda vezetőjét arra, hogy alakítsanak ki egy olyan mintaprojektet, amely alapján megkezdődhet az elhanyagolt területek rendbetétele. E bejáráson Gajda Péter arról is tájékoztatta a résztvevőket, hogy ha valamennyi közműengedély megérkezik, megkezdődik a Berzsenyi-Széchenyi utca közötti területen a Vizes-játszótér kivitelezésének első üteme, valamint jól halad a wekerlei gyerekeket is ellátó Berzsenyi utcai gyermekorvosi rendelő korszerűsítésének, modernizálásának előkészítése, amely szintén megkezdődik az idén.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.