2020. június 05., péntek, Fatime és Fatima

Két bölcsőde bejárása volt napirenden

Kispest
2016. március 10. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Az Eszterlánc és a Wekerlei Tipegők bölcsődében folytatódott az önkormányzati intézmények állapotának átfogó felmérése.

A város vezetői, önkormányzati képviselői és az önkormányzati intézmények fenntartásában résztvevő szakemberek személyesen is tájékozódnak a legfontosabb feladatokról és tennivalókról, sorra veszik szemügyre a kispesti szociális és nevelési-oktatási intézmények műszaki állapotát, felszereltségét. A kisebb problémákat a lehető leghamarabb megpróbálják orvosolni, míg a nagyobb javításokhoz, felújításokhoz külső forrásokat, uniós pályázati lehetőségeket is keres az önkormányzat – mondta Gajda Péter polgármester a bejáráson.

A Csokonai utcai Eszterlánc bölcsődében Brinza Istvánné, a Kispesti Egyesített Bölcsődék intézményvezetője és Sárosiné Dálnoki Judit részlegvezető kalauzolta végig a vendégeket. Az 1982-ben épült, jelenleg nyolc csoportban 83 kisgyermeket ellátó lakótelepi bölcsőde az alapellátás mellett fokozott gondoskodást igénylő, sérült gyermekek korai fejlesztését is vállalja. A részlegvezető örömmel újságolta, hogy – az intézmény alapítványán keresztül összegyűlt adományoknak, a szülők felajánlásainak és egy jótékonysági koncertnek köszönhetően – elkészült a bölcsőde sószobája, amely rendkívül hasznos a három éven aluli gyermekek számára a légzőszervi betegségek megelőzésében és a gyógyulás elősegítése céljából. Felújításra szorulnak viszont a vizesblokkok, a külső árnyékolók, a konyha és a mosókonyha, valamint több helyen is cserélni kell a burkolatot, a linóleumot és a nyílászárókat.

A Huba utcában működő, 37 férőhelyes Wekerlei Tipegők bölcsőde a hat kispesti bölcsőde közül a legrégebbi. Aszódi-Sikter Éva részlegvezetőtől megtudtuk, hogy az 1950-ben alapított intézményt az elmúlt évtizedekben többször felújították a változó igényeknek és követelményeknek megfelelően, de figyelembe kell venni, hogy az épület eredetileg nem bölcsőde céljára szolgált. A gyerekeket körülvevő környezet – a közelmúltban megszépült csoportszobáknak köszönhetően – barátságos és esztétikus, viszont fel kell újítani a főzőkonyhát és a vizesblokkokat. Emellett a legtöbb wekerlei épülethez hasonlóan itt is problémát jelentenek a salétromos, felvizesedő falak. Kránitz Krisztián, a VAMŰSZ igazgatója a bejárást követően elmondta, hogy a legszükségesebb javításokat és felújításokat a most megtekintett két bölcsődében is elvégezteti az önkormányzat.

A mai bejáráson Gajda Péter polgármesteren kívül Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek, Kránitz Krisztián, a Vamüsz igazgatója, valamint Dódity Gabriella és Teknős Ferenc önkormányzati képviselők vettek részt.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.