2020. máj. 28., csütörtök, Emil és Csanád

Épülhet a sportcentrum a Kertvárosban

Kispest
2016. április 07. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Már a területrendezési munkák folynak a Főkert Zrt. egykori kertvárosi telephelyén, ahol 16 hektáros területen épül majd fel a Dél-Pesti Utánpótlás Centrum. Az építkezés ősszel kezdődik és várhatóan egy évig tart majd a Nemzeti Sportközpontok beruházásában.

Kispest polgármestere, aki a körzet önkormányzati képviselőjével, Vinczek György alpolgármesterrel és Patek Gáborral, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetőjével bejárták az építkezést, elmondta, hogy az állami beruházás az őszi kezdést követően várhatóan egy évig tarthat. A területen hét nagyobb és néhány kisebb focipálya, valamint a főépület és parkoló épül. Az önkormányzat kérte a beruházót, hogy az építkezés során vegye figyelembe a környéken élők érdekeit. A kivágott fák pótlása a tervekben is szerepelt, így ötszáz új fát kell ültetni. Ezen kívül 20 millió forint pénzbeli megváltást kap az önkormányzat, amelyet kerületi zöldfejlesztésre fordít – hangsúlyozta a polgármester.

Vinczek György tájékoztatása szerint 2014-ben az önkormányzat a lakossági véleményeket befogadva módosította a rendezési tervet. Ezért például, egyebek mellett a házaktól távolabb lévő centerpályák kapnak majd csak világítást. De ennek köszönhető az is, hogy a területet a Kézmű Nonprofit Kft. (volt Kézműipari Vállalat) és a lajosmizsei vasútvonal között épülő úton lehet megközelíteni.

Az előkészítés során több mint ezer úgynevezett „gazfát” vágtak és vágnak ki, eltakarítják az illegális hulladékot, valamint feltöltik földdel az elhanyagolt, régóta használaton kívüli területet.

 

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.