2020. június 07., vasárnap, Róbert

Kérdések és válaszok az óvodai beiratkozásról

Kispest
2016. április 10. vasárnap Írta: Csizmadia Viola

 

Az óvodaválasztásról és a beiratkozási tudnivalókról kaptak információt a szülők a Wekerlei Kultúrházban az önkormányzat tájékoztatóján. A kispesti óvodákba 2016. május 2. és 6. között lehet beíratni a kisgyermekeket. A beiratkozásra a lelendő óvodásnak is mennie kell!

A segítés szándékával rendezi a kultúrház minden évben az óvodai felvételi tájékoztatót, hiszen a szülők ilyenkor megismerhetik a kerület valamennyi óvodájának tevékenységét – mondta köszöntőjében Szabó Mária igazgató.

A tudnivalókat a beiratkozásról Bertók Zoltánné, a Humánszolgáltatási Iroda munkatársa, óvodapedagógiai vezető főtanácsos ismertette. Talán a legfontosabb, hogy a beiratkozásra a kisgyermeket is vinni kell. Kispesten idén május 2-6-ig (hétfő-péntek) minden nap 06-18 óra között írathatják be a szülők gyermekeiket az óvodákba.

A felvételnél különböző szempontokat is figyelembe vesznek: számít a hátrányos helyzetet, meg az, hogy az adott óvodai körzethez tartozik-e a gyerek, életvitelszerűen ott lakik-e a család, illetve abba az óvodába jár-e már nagyobb testvére a kisgyereknek. Elutasító határozat esetén 15 napon belül lehet fellebbezést benyújtani az óvodában, de a kispesti jegyzőnek (dr. Kiss Anna) címezve.

A beíratási kötelezettség minden olyan kisgyerekre vonatkozik, aki ez év augusztus 31-ig betölti a 3. életévét. A szülő azonban írásban kérvényezheti a település jegyzőjénél, ha ez alól felmentést szeretne. A felmentést a gyerek ötéves korig lehet megadni, amelyet a védőnő és az óvoda együtt javasolhat a jegyzőnek. Általános szabály, hogy a kisgyereknek naponta legalább 4 órát az óvodában kell tartózkodnia. Bertók Zoltánné hangsúlyozta, a kispesti óvodák elegendő férőhellyel rendelkeznek a gyerekek elhelyezésére. A tájékoztató folytatásában a kerületi óvodák vezetői mutatták be saját intézményeiket a megjelent érdeklődőknek.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.