2020. június 05., péntek, Fatime és Fatima

Költészetnapi verselés Kispesten

Kispest
2016. április 12. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

A KMO Művelődési Ház szabad verseléssel, író-olvasó találkozóval és irodalmi esttel, míg a Kós iskola hagyományosan versmondó nappal ünnepelte az idei költészet napját.

A KMO Művelődési Ház másodszor rendezett irodalmi délutánt a költészet napja alkalmából. A programot idén a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A versmondó délután első részében főleg iskolások szavaltak, míg a másodikban összesen mintegy százan, többségében felnőttek, léptek a művelődési ház színpadra. A két verselés között író-olvasó találkozót tartottak kisiskolások és óvodásoknak Történt egyszer, réges-régen, ballagott a hold az égen címmel. Juhász Magda kispesti költőnővel P. Tóth Erzsébet művelődésszervező, a rendezvény háziasszonya beszélgetett. A programon közreműködtek a Mágnes Színház tagjai, valamint Sebestyén Katja és László Anna előadóművészek, akik a költőnő megzenésített verseit adták elő. A folytatásban Itt ülök csillámló sziklafalon (József Attila: Óda) címmel irodalmi-est várta a versbarátokat kispesti színművészek, Bozsó Péter, Tóth Roland, Urbán Andrea közreműködésével. A műsorban Kovács Réka, valamint populáris dzsesszdalokkal fellépett a Kranyik-Török Duó is.

Már tizenkettedik alkalommal rendezett versmondó, vershallgató napot József Attila születésnapja alkalmából a Kós iskolában. Az intézmény 480 tanulójának mintegy háromnegyede állt diáktársaik elé reggel 8 órától délig egy-egy verssel, versrészlettel. Ezen kívül versillusztrációs pályázaton is indultak a diákok, a felsősök számára pedig irodalmi vetélkedőt tartottak, versírással, anagrammával, rímkereséssel – mondta Józsa Judit magyar nyelv és irodalom szakos tanártól, a program szervezőjétől. Az iskolai humán munkaközösség vezetője hangsúlyozta, a versmondó nap hozzátartozik a diákok életéhez, a gyerekek szeretik, készülnek rá, és segít abban is, hogy verset szerető, olvasó, mondó, esetleg író emberekké váljanak a későbbiekben.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.