2021. január 19., kedd, Sára és Márió

Tanévet zártak a szeniorok

Kispest
2016. máj. 25. szerda Írta: Csizmadia Viola

 


A hatodik félévét zárta a napokban a Kispesti Szenior Akadémia. A 2013 szeptembere óta zajló programsorozat keretében a kerületi önkormányzat a Zsigmond Király Főiskolával közösen ingyenes tanulásra hívja, várja az ötven év felettieket. A most záródó tanfolyamra csaknem 220 hallgató jelentkezett, a „legszorgalmasabb” 90 hallgató ez alkalommal is oklevelet kapott.

Kertész Csaba alpolgármester köszöntötte az utolsó előadáson résztvevőket, és kiosztotta a legtöbb előadásra járókat megillető elismerő okleveleket. Az alpolgármester az ünnepélyes tanévzárón elmondta, ennek a korosztálynak, amelyhez már ő is tartozik, bizony nem is olyan egyszerű reagálnia a gyorsan változó mai világra. Ehhez segít az önkormányzat, amikor megszervezi a szenior akadémiát és azokat a nyelv- és számítógépkezelő-tanfolyamokat, amelyek új és korszerű ismereteket adnak.

A programok főszervezője és az egyes foglalkozások előadója, a Zsigmond Király Főiskola tanára, Jászberényi József itt jelentette be, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma kitűnő lehetőséget látva a programsorozatban, fővédnökséget vállalt ezen oktatási forma felett. Ez azt jelenti – mondta, hogy egyre több helyszínen lesznek majd szenior akadémiák az országban. Jászberényi József most is elismerően szólt az önkormányzat támogatásáról, amellyel az első szóra a kezdeményezés mellé állt, és így mára a kispesti szenior akadémia a harmadik legnépszerűbb és a leglátogatottabb. Egy-egy előadáson hatvan résztvevőnél soha sem volt kevesebb hallgató. Ez annak is köszönhető, hogy az egyest találkozók témáit a korosztályt leginkább foglalkoztató kérdésekből állították össze.

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.