2024. máj. 19., vasárnap, Ivó és Milán

Óriás társas délelőtt a napközis táborban

Kispest
2016. július 26. kedd Írta: Csizmadia Viola

A Tengerecki Alapítvány jóvoltából ma a társasjátéké volt a főszerep a napközis táborban a Vass iskola udvarán. A játékok különlegességét az adta, hogy ezt ma „nagyban”, a tábor kertjében, a földre fektetett óriás táblákon játszották, a bábukat pedig a gyerekek élőben helyettesítették.

Óriás ügyességi és kreativitást fejlesztő játékokat hozott a Tengerecki Alapítvány idén a kerületi napközis táborba. A négy társasjáték moderálását a tábor pedagógusai végzik. A 270 ezer forintos lehetőséget pályázati úton nyerte a Wekerlei Kultúrház és a napközis tábor – mondja Szabó Mária igazgató, aki szintén kilátogatott az óriás játék napra.

A kicsik szívesen kipróbálták az élő társasjátékozást, nekik még könnyű kedvet csinálni egy kis játékhoz – tudtuk meg Pejov Rékától, a Bolyai iskola pedagógusától, aki ebben az évben debütál a napközis táborban vezetőként. A nagyobbak is bekapcsolódtak, bár őket jobban izgatják az elektronikus „kütyük”, játékok és eszközök, habár egy-egy jó pingpong csatára bármikor szívesen verődik össze a „banda” – teszi hozzá.

A kerületi napközis táborban ezen a héten csaknem 120 kispesti gyerek tölti a nyarat. A program erre a hétre is bőséges: holnap tűzoltó bemutató lesz a kerületi tűzoltó-parancsnokságon, csütörtökön kirándulásra indulnak Nőtincsre, pénteken pedig bemutatók egész sora, a BRFK Bűnügyi Technikai osztálya Bűnügyi Kutyavezetői alosztályának, a Magyar Vöröskeresztnek, a Central Wolf önvédelmi csapatnak és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tonfa csoportjának szakmai programja várja a gyerekeket.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.