2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Ünnepeltek a konyhakertészek

Kispest
2016. augusztus 30. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

 

 


Két kispesti közösségi kert, az Első Kis-Pesti Kert és a Zengő Kert idén is csatlakozott a Nemzetközi Konyhakerti Naphoz (World Kitchen Garden Day). A kispesti kertmozgalom 2011-ben indult az önkormányzat és a Városi Kertek Egyesület összefogásával, azóta négy közösségi kert épült a kerületben.

Az Első Kis-Pesti Kert kertészei már negyedszer ünnepelték meg a konyhakerti világnapot. Jó hangulatban, tárt kapukkal, megannyi finomsággal és programmal várták az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat vasárnap. Az ételkóstolók mellett talicskatoló verseny, aszfaltrajz, terméskereső és poloskagyűjtő verseny is várta a gyerekeket, a felnőttek fűszerfelismerő teszten nyerhettek fűszercsomagot, és tanácsokat kaphattak a fűszer- és gyógynövények használatáról, alkalmazásáról. Már épül a szerszámos bódé, és jövőre, a kert 5. születésnapjára szaletlit szeretnének a közös térre.

A Zengő Kertben a kóstolnivalók mellett növénygondozási tippekkel, tanácsokkal fogadták a betérő érdeklődőket. Volt kertvetélkedő és többféle felnőtt- és gyerekjáték is. A kert tovább szépült: virágokat ültettek a kerítés mellé, zöld gyepszőnyeg borítja az ágyások közötti területet, és mostanra elkészült az új szerszámos kamra is. A napot közös bográcsozással zárták. A World Kitchen Garden Day 2004-ben indult: felhívja a figyelmet a helyi élelmiszerek fogyasztásának előnyeire, és az általános kertészkedési, főzési és fogyasztási tapasztalatok cseréje miatt építi a közösséget is.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.