2020. június 07., vasárnap, Róbert

Felújított lépcsőház a Pannónia iskolában

Kispest
2016. szeptember 13. kedd Írta: Csizmadia Viola

Az önkormányzati ígéretnek megfelelően mostanra elkészült a Pannónia iskola tetőtér-beépítési munkálatainak első ütemében a tetőtérbe vezető lépcsőház kiszélesítése, beltéri vakolása, festése, a járófelületek burkolása, az elektromos világítóhálózat bővítése. A jelenlegi beruházás bruttó költsége közel 20 millió forint, amelyet teljes egészében az önkormányzat fedez. Az iskolafejlesztés következő lépése a tetőtér beépítése, új tantermek kialakítása lesz.

Állami kézbe kerültek ugyan a kispesti iskolák is, az önkormányzat lehetőségeihez mérten segíti az intézményeket, elvégzi a beígért felújításokat. Így van ez a Pannónia iskolával is, ahol több ütemben beépülhet a tetőtér. Az első szakaszban 20 millió forintos költséggel a lépcsőház készült el, a folytatásban a tetőtér beépítése következhet: a tanteremgondok megoldására 6 tantermet tervezünk kialakítani, ehhez viszont szükséges állami segítség is – mondta el lapunknak Kispest polgármestere azon a mai bejáráson, amelyen Vinczek György alpolgármesterrel, Kránitz Krisztiánnal, a beruházást felügyelő Vamüsz igazgatójával és Somogyi Gábor iskolaigazgatóval megtekintették az elkészült lépcsőházat. Gajda Péter hozzátette, tovább folytatódik az intézmények korszerűsítése, az Erkel iskola lesz a következő, ahol a világítást újíttatja fel az önkormányzat.

Kránitz Krisztiántól megtudtuk, a Pannónia iskolában augusztus 10-én kezdődött a munka és szeptember 5-én fejeződött be. Az első ütemben a tetőtérbe vezető keskeny lépcsőből vasbeton szerkezetű lépcsőházat építettek. Újra vakolták és festették a lépcsőház belső falfelületét, lábazattal együtt új burkolatot kaptak a járófelületek, javították a meglévő műkőburkolatokat és 12 új fénycsöves lámpatesttel felújították a lépcsőház elektromos hálózatát.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.