2020. június 07., vasárnap, Róbert

Részben az egész a Városházán

Kispest
2016. szeptember 20. kedd Írta: Csizmadia Viola

Részben az egész címmel október 14-ig látható a Városháza Tárlat soron lévő kiállítása a polgármesteri hivatal aulájában. A Kispesti Helikon Kulturális Egyesület 24 alkotójának tárlatát Gajda Péter köszöntötte és Skoda Éva, az egyesület vezetője mutatta be az érdeklődőknek.

Mondhatnánk, hogy ezen a kiállításon a lényeg a részletekben van, hiszen az egyesület 24 művészének 36 képe, és annak egy-egy jellemző részletének nagyítása látható. Gajda Péter a megnyitón az egyesület eddigi tevékenységét is méltatta, kiemelve, hogy a Helikon kispesti kulturális életének egyik legmeghatározóbb képviselője. A mostani kiállítás anyagát Hatvanban már láthattak a képzőművészetet kedvelők, de itt a Városházán új értelmezésben, egy zseniális és szimbolikus ötletnek köszönhetően, futballkapu-háló háttérre lettek felakasztva. A polgármester kiemelte, az egyesület munkáival, tevékenységével és sikereivel a kerület is gazdagodik, hiszen képzőművészeinek alkotásait határainkon túl, így Szlovákiában, Révkomáromban, de Szerbiában, Zomborban is igen jól ismerik.

Skoda Éva, az egyesület vezetője elismeréssel szólt a kiállítást rendező egyesületi tagok, kiemelten Homoki Anikó, Lach Sándor és Varga László munkájáról, valamint Horváth Péter fotóiról. A kiállítás remekül példázza azt a csapatmunkát, kreativitást, barátságot, egymás segítését, ami a Helikont manapság jellemzi, és jól mutatja, hogy az apró részletekből, közös akarattal, munkával miként áll össze egy impozáns kiállítás. Mert hiszen nem elég egy jó ötlettel kitalálni, meg is kell tudni valósítani azt – emelte ki Skoda Éva, aki szerint ez különösen értékes azért is, mert az egyesület tagjai napi munkájuk mellett tevékenykednek a közösségért, és így vesznek részt az ország művészeti életében, és lettek annak mára már meghatározó szereplői. Skoda Éva külön mondott köszönetet az önkormányzatnak azért, hogy támogatta a kiállítás reprezentatív kivitelezésének költségeit.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.