2020. június 03., szerda, Klotild és Cecília

Kispesti Autómentes nap: Nick Árpi megint elhúzta...

Kispest
2016. szeptember 23. péntek Írta: Csizmadia Viola

Bringás reggelivel kezdődött és délután ügyességi és ökojátékokkal, kézműves foglakozásokkal, gokartozással és még sok más érdekes, környezetbarát programmal záródott a kispesti Autómentes Nap az Europark parkolójában. A nap főattrakciója, a gyerekek kedvence, Nick Árpád világbajnok erőemelő, aki fogával ismét elhúzta a kerületi parancsnokság egyik tűzoltóautóját.

Az Európai Mobilitási Hét keretében, az Autómentes Nap zárásaként, amelyhez Kispest immár tizenharmadik alkalommal csatlakozott, bringás reggelivel kezdődött és délután ügyességi és ökojátékokkal, kézműves foglakozásokkal, gokartozással és még sok más érdekes, környezetbarát programmal záródott kispesti az Europark parkolójában. Az autómentes programon ingyenes gokartozás és gokartos ügyességi verseny, tűzoltóautó-bemutató, aszfaltrajzolás, kézműveskedés, a szelektív hulladékgyűjtést középpontba állító ökojátékok és különböző tesztek várták a kerületi óvodákból és iskolákból érkezett több száz kisgyerekeket a kispesti önkormányzat, valamint a rendőrség és a tűzoltóság, a Vöröskereszt, az Első Kis-Pesti Kert, a Wekerlei Kultúrház és az Átalakuló Wekerle mozgalom önkénteseinek jóvoltából. Nick Árpád világbajnok erőemelő felügyelete mellett kisbusz-elhúzásban is versenyezhettek a fiatalok. A rendezvény csúcspontjaként a legendás kispesti sportoló foggal húzta el a parkolóban álló, eszközökkel megrakott tűzoltóautót. Nick Árpád ezúttal sem felejtette el felhívni a gyerekek figyelmét az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás fontosságára.

A Franciaországból 1997-ben indult kezdeményezés célja, hogy szemléletformáló eseménysorozat keretében ráirányítsa a figyelmet a környezetbarát közlekedési lehetőségekre.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.