2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Ajándékműsor a kispesti időseknek

Kispest
2016. október 05. szerda Írta: Csizmadia Viola

Nyolcadik alkalommal köszöntötte a kerületben élő időseket az önkormányzat és a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat az Idősek Világnapja alkalmából. A KMO Művelődési Házban tartott ünnepi rendezvényen Soltész Rezső ajándékozta meg műsorával a közönséget.

A vendégeket, köztük Kispest két országgyűlési képviselőjét, Hiller Istvánt és Burány Sándort, a szolgálat ellátottjait, a nyugdíjas civilszervezetek képviselőit és az önkormányzati képviselőket a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat igazgatója köszöntötte. Balázs Piroska hangsúlyozta, fontos, hogy az idős emberek egészségben, szeretetben és békességben élhessék életüket. Elmondta, Kispesten naponta mintegy 70 ellátottnak nyújt segítséget a Segítő Kéz.

Vinczek György alpolgármester a fiatalabbak és az idősebb korosztály együttműködésének fontosságáról beszélt, és Babits Mihály Meglódult a naptár című verséből idézett.

Hiller István a tapasztalatot és a bölcsességet köszöntötte, kellemes és vidám délutánt kívánva. Burány Sándor pedig arról beszélt, hogy az idősek ledolgozott éveinek eredménye benne van az országban, az életben. Hangsúlyozta, hogy a mérhetetlen tapasztalatot és megértést felhalmozott idősekkel együtt, közösen kell megoldani a problémákat. Végezetül Márai Sándor Ajándék című versével köszöntötte az ünnepelteket.

A folytatásban Szóljon hangosan az ének címmel Soltész Rezső előadóművész adott szórakoztató, zenés műsort, majd az alpolgármester és az intézményvezető a kispestiek és az önkormányzat nevében köszöntötte a 92 éves Pintér Istvánnét és a 93 éves Szabó Sándort, a Segítő Kéz két legidősebb ellátottját.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.