2020. máj. 28., csütörtök, Emil és Csanád

Szándéknyilatkozat kézilabdacsarnok építésére

Kispest
2016. október 13. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Szeptemberi ülésén szándéknyilatkozatot fogadott el arról a képviselő-testület, hogy a Kispesti Sporttelepen (KAC-pálya) a látványcsapatsport-támogatás elnevezésű tao-pénzek bevonásával első osztályú kézilabdamérkőzések megrendezésére alkalmas sportcsarnok épüljön.

A szándéknyilatkozat elfogadására azért is volt szükség, mert a Kispesti Női Kézilabda Klub (KNKK) csak ennek birtokában kaphatja meg a társasági adókedvezmény-támogatások (tao-pénzek) gyűjtéséhez szükséges engedélyt a Magyar Kézilabda Szövetségtől – mondta lapunknak Guzmics Zsombor, az Építéshatósági Iroda vezetője, aki kérdésünkre a történeti hitelesség jegyében elmesélte azt is, hogy nem az első alkalom, hogy kézilabdacsarnok építésében gondolkodik az önkormányzat. 2002 után már szerettek volna csarnokot a KöKi melletti területen, és volt ilyen terv, amely a Puskás iskola udvarára álmodott sportlétesítményt.

A korábbiakhoz képest most annyiban más a helyzet, hogy a beruházást úgy tervezik, hogy ez a sportcsarnok az önkormányzat tulajdona lesz, így az önkormányzat olyan megállapodás-tervezetet készít elő, amelyben első pillanattól kezdve megállapodik az üzemeltetés feltételeiről. Ez esetben a Kispesti Női Kézilabda Egyesület bérleti jogot nyerne a későbbi üzemeltetéshez. Ez azért nagyon fontos, teszi hozzá az irodavezető, mert az előző sportcsarnok-építési projektben nem született ilyen konkrét megállapodás korábban.

A kézilabdacsarnok építéséről jelenleg azt tudni, hogy több egyeztetés zajlott már Kertész Csaba alpolgármester részvételével az önkormányzat és a KNKK között. Önrészként vállalt kötelezettségként az önkormányzat adja a telket és mintegy tízmillió forintért elkészítteti a terveket.

A beruházás teljes értéke várhatóan 550 millió forint körül alakul. Guzmics Zsombor kiemelte: ebből a tervezést az önkormányzat azért vállalta magára, mert szeretnék a tervezési folyamatokat is saját kézben tudni, hiszen fontos, a későbbiekben milyen célra használhatja majd az önkormányzat is a csarnokot, mire legyen alkalmas még azon kívül, hogy kézilabdázni lehet majd benne. Továbbá a tervezés során tudják érvényesíteni a környéken élő kispestiek észrevételeit, javaslatait a beruházás előtt.

A cél elsősorban az, hogy első osztályú, nem csak kézilabda mérkőzések lebonyolítására is legyen alkalmas a csarnok. Az önkormányzat elképzeléseihez hasonló csarnok Szeghalmon épült már, amelyben 300-350 fő leültetése és ezer fő állóhelyen való elhelyezése lehetséges.

Ennél részletesebb információ még nincs, hiszen jelenleg még a tervező kiválasztásának folyamata kezdődött meg, illetve a tervezési program összeállításán vannak túl az önkormányzat szakemberei.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.