2020. június 04., csütörtök, Bulcsú

Rendkívüli ülést tartottak a képviselők

Kispest
2016. október 27. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Néhány napirendet, többek között a Kispesti Egészségügyi Intézet szakorvosi és nem szakorvosi óraszámainak átcsoportosítását tárgyalta csupán október végi rendkívüli testületi ülésén a képviselő-testület.

Napirend előtt az átalakított, 2017. január 1-jétől Klebelsberg Központként működő Klik, a november 30-tól működő, a XVIII., a XIX. és a XX. kerületeket magába foglaló Külső-pesti Tankerületének új vezetője, Bak Ferenc mutatkozott be személyesen is a képviselő-testületnek. Gajda Péter polgármester ennek apropóján elmondta, hogy folyamatosan zajlanak az egyeztetések, éppen a napokban is megbeszélést folytattak a kerületi oktatási intézmények államosítását megelőző átadás-átvételről.

Módosították a képviselők az önkormányzat rendeletét az egyes keretövezetekben gyakorolható gazdasági tevékenységekről, valamint az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakáscélú helyiségek bérléséről és elidegenítéséről.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) való elszámolás, támogatás miatt tűzte napirendjére a képviselőtestület a Kispesti Egészségügyi intézet szakorvosi és nem szakorvosi óraszámainak átcsoportosítását. Mint Vinczek Györgytől, a kerület egészségügyi ellátást felügyelő alpolgármestertől az ülés végén megtudtuk, erre azért volt szükség, mert vannak olyan szakrendelések, például a reumatológia, ahol a támogatottnál jóval több beteget látnak el, azaz a kapacitásánál jóval többet, míg más területeken, különböző okok (orvos-, eszköz-, igényhiány) alul teljesít. Tekintettel arra, hogy 2009 óta az OEP új kapacitásokat nem fogad be szükségessé vált a törvény keretein belül bizonyos óraszám-átcsoportosítások végrehajtása az egyes szakmák között. Az átcsoportosítást követően javul az Intézet teljesítményének OEP-felé történő elszámolhatósága úgy, hogy továbbra is biztosítva maradnak az egészségügyi szolgáltatásokhoz szükséges személyes- és tárgyi minimumfeltételek. A napirend kapcsán jegyezte meg az alpolgármester, hogy például a kispesti gyerekek gyors, szakszerű és korszerű ellátása érdekében az önkormányzat évek óta támogatja a Heim Pál Gyermekkórház sürgősségi ellátást végző egységét.

Utolsó napirendként egyetértettek a képviselők a fővárosi közgyűlés döntésével, hogy a kerület képviseletében a polgármester írja alá azt a konzorciumi együttműködési megállapodást a Fővárosi Önkormányzattal és a Budapesti Közlekedési Központtal, amelynek keretében várhatóan megvalósulhat a ,,Kerékpáros-barát infrastrukturális fejlesztések Budapest XIX. kerületében” című, 350 millió forint értékű projekt.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.