2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Sporteszközök a Gábor iskolának

Kispest
2016. október 28. péntek Írta: Csizmadia Viola

A Sport Legyen a Tied! program keretében mintegy másfél millió forint értékben kapott pingpongfelszerelést a Gábor iskola, amelyeket egy rögtönzött sportdélutánon avattak fel.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma indította tavaly, amelynek koordinátora a Magyar Diáksport Szövetség – mondta Dessewffyné Szabó Erzsébet, a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola igazgatója, aki köszöntötte azokat az 1-2-3. osztályos kisdiákokat, akik a Kispest SE közreműködésével heti 2 órában asztaliteniszt tanulnak az iskolában. Horváth Andrea, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Külső-Pesti Tankerületének munkatársa nagyszerű lehetőségnek nevezte, hogy a diákok már kisgyermekként megismerkedhetnek a sporttal, a pingponggal az iskolában. Máthé Vivien, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) irodavezetője sok sikert kívánt a gyerekeknek a sport, az asztalitenisz gyakorlásához, népszerűsítéséhez, és átadta azokat a sporteszközöket, amelyeket a program keretében kapott az iskola.

Az öt nagyon jó minőségű, könnyen szerelhető pingpongasztal, a 30 ütő, az adogatógép és a 1300 pingponglabda, amelyek összértéke mintegy 1,5 millió forint, nagyban segíti az iskolai munkát, és a Kispest SE 2000 óta itt működő asztalitenisz szakosztályának tevékenységét is. Nagyon örülünk az eszközöknek – mondta el Oláh László testnevelő tanár, a szakosztály vezetője.

A Sport Legyen a Tied! programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága indította el tavaly, koordinációs feladatait a Magyar Diáksport Szövetség látja el. A program fő célkitűzése, hogy országszerte elősegítse a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba, segítve ezzel a közreműködő sportági szakszövetségek utánpótlás-bázisának erősödését, mindezen túl a köznevelési intézmények sporteszköz-állományának fejlesztésével támogatja az iskolai testmozgást. A program keretében az EMMI-vel közös döntés alapján a 13 sportági szakszövetség országszerte összesen több mint 1100 intézménybe helyez ki sportág specifikus eszközöket. Így kapott a Gábor iskola most pingpongfelszereléseket. Az iskolák közül 230-ban szerveznek sportágakat és sportegyesületeket bemutató eseményt aktív kikapcsolódást és mozgási lehetőséget biztosítva a gyerekeknek.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.