2021. január 19., kedd, Sára és Márió

Fiatal élsportolók támogatása Kispesten

Kispest
2016. november 17. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Idén 80, 18 év alatti fiatal kispesti amatőr élsportoló vehetett át önkormányzati pályázati támogatást a Városháza dísztermében. A pályázatokat elbíráló Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság idén is 1,8 millió forintot osztott szét a versenyzők között.

A díjátadón Gajda Péter polgármester, Szujkó Szilvia, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke adta át a díjakat, valamint Vinczek György alpolgármester köszöntötte a fiatalokat. Az eseményen, stílusosan a kispesti Musztáng Sportegyesület, amelynek elnöke, művészeti vezetője az elmúlt hetekben Kispest Sportjáért Díjjal kitüntetett Tormásiné Neuwirth Anikó, ifjú táncosai adtak parádés műsort.

 

A pályázatok értékelésénél a szakbizottság azokat a 18 év alatti amatőr élsportolókat részesítette támogatásban, akik Kispesten laknak, tanulnak vagy Kispesten működő sportszervezetek színeiben versenyeztek eredményesen, és a további felkészülésükhöz igényeltek segítséget pályázatukkal. Az 1,8 millió forintnyi támogatási összeget a bizottság differenciáltan osztotta el. Kiemelten támogatta a 2015-ben vagy 2016 elején nemzetközi eredményt elért sportolók közül azokat, akik világbajnokságon, világkupán, Európa-bajnokságon, Európai kupán elért 1-6. helyezést értek el. Közülük is kiemelt támogatást kaptak az olimpiai sportágban nemzetközi eredményt elért versenyzők. Támogatást kaptak az országos bajnokságon, diákolimpián és Magyar Kupán 1-3. helyezésért elért sportolók is.

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.