2020. máj. 28., csütörtök, Emil és Csanád

Okostelefon-tanfolyam közkívánatra

Kispest
2016. november 17. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

A nagy sikerre való tekintettel decemberben újra indul az ingyenes okostelefon-tanfolyam, amelyet az önkormányzat szervezett az ötven éven felülieknek. A most véget érő tanfolyam hallgatóit Gajda Péter polgármester látogatta meg az Eötvös iskolában.

Remek hangulatban gyakorolják az okostelefon használatát az első tanfolyam résztvevői, akik büszkén mesélik el az őket meglátogató polgármesternek, hogy néhány foglalkozás alatt megtanulták és már tudnak sms-t, emailt írni, valamint képeket, zenéket le- és feltölteni. Mint mondják, ez volt a cél, hiszen így könnyebb és közvetlenebb a kapcsolattartás a távolabb élő rokonokkal, gyerekeikkel, unokáikkal.

Közkívánatra indította az önkormányzat az ötven éven felülieknek, a nyugdíjas korosztálynak ezt, kifejezetten a használatra felkészítő tanfolyamot, amelynek a vártnál jóval nagyobb volt a sikere. Sokan ajándékba kapták, mások „megörökölték” unokáiktól az okostelefont, amelyet kezdetben nem is tudtak használni, a hozzátartozóknak pedig nem volt ideje arra, hogy megtanítsák ennek kezelését. Csaknem nyolcvanan jelentkeztek az első felhívásra, így két tanfolyamot is kell szervezni, decemberben kezdődik a következő – mondta Gajda Péter polgármester, aki meglátogatta az első tanfolyam hallgatóit az Eötvös iskolában. A polgármester tájékoztatása szerint ez a tanfolyam is része annak a programnak, amelyet az elismerten idős barát kispesti önkormányzat kínál a korosztálynak. Évek óta népszerűek és látogatottak a Szenior akadémia előadásai, az önkormányzat ingyenes nyelv- és számítógép-kezelői tanfolyamai, amelyet hat évvel ezelőtt szerveztek először.

A tanfolyam lelke, Benkő Gyula informatikatanár, aki több mint harminc éve tanít az Eötvös iskolában, kifogyhatatlan türelemmel foglalkozik idősödő tanítványaival. A kifejezetten gyakorlati használatra felkészítő foglalkozásokon a bátor eszközhasználatra biztat mindenkit. Azt kell megérteniük, hogy a félelmeket félretéve, sok-sok türelemmel kell próbálgatni a telefont. A gyerekek „beleszülettek” ebbe a technológiába, mi pedig csak „bevándorlók” vagyunk – szokta mondani Benkő Gyula, ha valaki éppen kedvét veszti a használat nehézségei miatt.

A legszorgalmasabbak a tanfolyam végén oklevelet kapnak majd tőlem, amire várhatóan ugyanolyan büszkék lesznek, mint arra, hogy végigcsinálták ezt a bő egy hónapot – mondja.

A tanfolyam hallgatói ugyancsak hálásak az őket oktatónak, mint mondják, kezdetben bizony nagyon nehezen ment a használat, de Benkő tanár úr biztatására nem adták fel.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.