2020. június 05., péntek, Fatime és Fatima

Készülnek az ünnepi fények

Kispest
2016. november 21. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

A hagyományos lampionos felvonulásra, november 28-ra minden égő, Led-lámpás a helyére kerül, elkészül Kispest ünnepi díszkivilágítása, amely egészen vízkeresztig (január 6-ig) díszíti majd a kerületi terek, főutak fáit, villanyoszlopait. Az önkormányzat a város ünnepi díszkivilágítására (előzetes ellenőrzés, felszerelés, leszerelés, időközbeni esetleges meghibásodások javítása) 4,5 millió forintot költött.

 

 

Mint azt a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda munkatársától, Pap Mártontól megtudtuk ez évben karácsonyi díszvilágítást kap a Kós tér, a Kossuth tér, a Városház tér, az Atatürk park, a Hunyadi tér, az Ötvenhatosok tere, Nádasdy u. - Vas Gereben u. csomópont, és külön kiemelt meglepetés világítást a kerületi Lampionos felvonulás központi rendezvényhelyszíne, a Templom tér is.

Pap Márton kérdésünkre részletesen is felsorolta a különböző helyszíneket díszítő fényeket, motívumokat.
Újdonságképpen, saját fejlesztésű fénydekoráció lesz a Kós Károly téren, ahol 31 Led-lámpás oszlopdíszítő motívumelemet szereltek föl.
A Kossuth téren lesz 8 darab Led-es fenyőfa-, 8 darab jégkristály motívum, valamint 6 darab fára fényfüzéreket szereltek.
A Városház téren idén először kerül Led-fűzér 14 darab fára, de lesz még 20 darab üstökös motívum is. Külön dekorációt kapott a Városháza épülete is. A tavalyihoz hasonlóan a felső épület-élek díszítésére 1 méter lelógású jégcsap-füzéreket szereltek (25 fm), a homlokzati korlát dekorálása 1,5 x 2 méteres (12 fm), a bejárati oszlopsorra pedig (4 db oszlop) fényfüggönyöket szereltek fel.
Az Atatürk park 15 darab Led-es motívum került a kandeláberekre és  3 darab fa Led-es fényfűzést kapott.
A Hunyadi teret 8 darab Led-es hópehelymotívum díszíti, míg az Ötvenhatosok terére 6 darab Led-es fenyőfamotívum került.
A Nádasdy - Vas Gereben utcai csomópontot idén 4 darab Led-es csengőmotívum díszíti.

A Központ játszótérre pedig a november 28-ai Lampionos felvonulás záró rendezvényének idejére egy Led-rénszarvassal is kedveskednek a kispestieknek, persze elsősorban a gyerekeknek.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.