2020. június 04., csütörtök, Bulcsú

Két első díjas a piaci pavilonpályázaton

Kispest
2016. november 23. szerda Írta: Csizmadia Viola

Kiválónak ítélte a zsűri a Kossuth téri piac zöldséges sorára kiírt hallgatói tervpályázatra érkezett munkákat, így két első helyezettje lett annak az önkormányzati pályázatnak, amelyet októberben írtak ki valamennyi felsőfokú építészképző oktatási intézmény hallgatója részére. Olyan ötleteket, javaslatokat várta, amelyek figyelembe veszik az átalakulóban levő építészeti, üzemeltetési igényeket. A győztesek a Városházán vehették át a díjakat.

A díjazottakat köszöntő polgármester arról beszélt, hogy a mostani pályázat előzményének tekinthető az egy évvel ezelőtti ugyancsak építészhallgatók számára meghirdetett ötletpályázat, amely virágárusító pavilonok elhelyezésére, építészeti megjelenésűk módjára és környezetük kialakítására vonatkozott a Temető közben. A mostani pályázat a város egyik, a kispestiek számára kiemelten fontos alközpontját érinti – fogalmazott Gajda Péter, majd hozzátette: bízunk benne, hogy a tervpályázatnak köszönhetően elindulhat az átalakulás. Bármelyik ötletet valósítjuk meg, kiváló tervek alapján dolgozhatunk – hangsúlyozta Gajda Péter.

Berencz Ibolya főépítész, a bírálóbizottság egyik tagja úgy fogalmazott, hogy a diákok színvonalas tervekkel segítik a munkát, majd ismertette a pályamunkák értékelését és a szakmai véleményt a két nyertes csapat terveiről.

Első helyezett lett a „The FLOW” fantázianéven Pintér Noémi és Gálosi Bettina pályázata, valamint a „120907” elnevezésű terv, Nagy Mercédesz Erika, Szilágyi Norbert, Szloboda Gergő János munkája. A nyertesek a polgármestertől és a főépítésztől vehették át a díjakat.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.