2020. június 03., szerda, Klotild és Cecília

25 éve a szociális ellátásban a Segítő Kéz

Kispest
2016. december 01. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat. A Zöld Diófa Gondozási Központban rendezett ünnepi műsorban fellépett a Botafogo Táncegyüttes két táncosa és Agárdi László színművész.

Ünnepi köszöntőjében Kispest polgármestere arról beszélt, hogy az idősbarát önkormányzat számos programmal, fejlesztéssel segíti a szociális ágazatot, és tervei szerint ezek a jövőben is folytatódnak majd. Elmondta, hogy a polgármesteri programnak is több olyan eleme van, amely alátámasztja az idősbarát jelzőt. Példaként említette a nyugdíjasház liftjét és a jelzőrendszeres segítségnyújtást, amelyet már 150-en vesznek igénybe a kerületben. A vállalásokat maradéktalanul szeretnénk megvalósítani, ebben a szociális terület több mint 100 munkatársa is partnere lesz az önkormányzatnak – fogalmazott Gajda Péter.

Hiller István szívről, lélekről és elkötelezettségről beszélt az intézmény kapcsán, és hangsúlyozta, olyan munka folyik a Segítő Kéznél, amely erősíti a közösséget, és ezt az elmúlt 25 év is bizonyította.

Burány Sándor azt mondta, a segítők a világ egyik legszebb foglalatosságát űzik, Kispesten olyan ellátórendszer működik, amelyre számíthatnak az itt élők. Azt kívánta, hogy a rászorulók érezzék, hogy van kihez fordulni, és akik kinyújtják segítő kezeiket, érezzék, hogy munkájukat méltóképp megbecsülik.

A vendégek megtekinthették Erdős László Ezüstfilm című riportfilmjét a Segítő Kéz életéről, majd Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat igazgatója emlékplaketteket, -lapokat adott át a támogatóknak, az önkénteseknek és a szociális ágazat dolgozóinak, köztük a három legrégebbi munkatársnak, klubvezetőnek: Harminc Lászlónénak (Wekerlei Idősek Klubja), aki 29 éve dolgozik az intézményben, Kivágóné Horváth Teréznek (Lila Akác Idősek Klubja), aki 25 éve munkatársa az intézménynek és Nagyné Kovács Veronikának (Wekerlei Idősek Klubja), aki 24 éve dolgozik a Segítő Kézben. Az önkormányzat nevében Vinczek György köszönte meg az intézményvezető munkáját.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.