2021. január 19., kedd, Sára és Márió

Félévzáró az őszi szenior akadémián

Kispest
2016. december 06. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

Hetedik félévét zárta a Kispesti Szenior Akadémia. Ez alkalomból a leglelkesebb 138 „hallgatónak” adtak oklevelet a Városháza dísztermében megtartott utolsó őszi előadáson.

Mintegy 300 regisztrált hallgatóval kezdődött meg ősszel az ingyenes Szenior Akadémia hetedik féléve, amelyet az önkormányzat és a Zsigmond Király Egyetem közösen szervezett az ötven felettieknek. A félévzáron pedig csaknem 138-an vehettek át elismerő oklevelet a részvételért – mondta Gajda Péter polgármester, aki szerint bizony sokan vannak a hallgatók között olyanok, akik a kezdetektől részt vesznek az akadémia előadásain. Az eltelt évek alatt sokat változott, színesedett az előadások tartalma, hiszen olyan  napi aktuális témák is terítékre kerültek, mint például az Iszlám jelenléte, hatása. Gajda Péter itt tett ígéretet arra, hogy tavasszal indul az akadémia nyolcadik féléve is.

A Zsigmond Király Egyetem tanára, az akadémia lelke és motorja, Jászberényi József ez alkalommal is köszönetet mondott az önkormányzat vezetőinek, a jelenlévő polgármesternek és Vinczek György alpolgármesternek azért, hogy kezdetektől felkarolták, támogatták az akadémia kispesti megszervezését. Munkájuk sikerét bizonyítja, hogy a kispesti szenior akadémia országosan a harmadik leglátogatottabb.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.