2020. szeptember 28., hétfő, Vencel

Parkfelújítási mintaprojekt a lakótelepen

Kispest
2016. december 16. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

Megkezdődött és hamarosan befejeződik a Dobó Katica és a Kazinczy utca közötti parksáv felújítása. Ez az első állomása a lakótelepi szalag- és pontházak közötti régi játszóterek, parkok felújítását célzó önkormányzati programnak.

Régi tervünk volt, hogy a nagy kerületi parkok és terek rendbetétele után nekilássunk a lakótelepi kisebb, javarészt már használaton kívüli játszóterek, parkok pihenőparkká alakításának. Elsőnek a Dobó Katica és a Kazinczy utca közötti sáv felújítása kerül sorra, közel 20 millió forintot költünk arra, hogy kulturáltabb legyen a környezet. A mintaprojekt alapján a parkrekonstrukciós program tovább folytatódik – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester a mai bejáráson, amelyen Bogó Józsefné és Fekete László önkormányzati képviselőkkel együtt megtekintette a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda, illetve a Zöldprogram Iroda közös mintaprojektjét.

A parkrendezéssel összesen mintegy 150 négyzetméterrel gyarapodott a teljes zöldterület, amelyre mintegy 1000 cserjét és évelő növényt telepítettek, valamint kiültettek több mint 600 rózsatövet is. Tizenkét új padot és négy saját testsúlyos edzőeszközt (street-workout) helyeztek ki, alattuk gumiborításúra cserélték a burkolatot. A régi, töredezett aszfaltréteget felbontották és elszállították, ahol kellett, újra aszfaltoztak, parkolókat építettek.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.