2020. június 07., vasárnap, Róbert

Városházi karácsony

Kispest
2016. december 16. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

Csaknem 250 kispesti óvodást és általános iskolás gyereket láttak vendégül ebben az esztendőben is az önkormányzat karácsonyi ünnepségén a Városháza dísztermében.

A mesés délutánon Gajda Péter, Kispest polgármestere köszöntötte a gyerekeket, és itt köszönte meg a Wekerlei Kultúrház munkatársainak az idei munkáját is, amelyet ebben az évben a kultúrházban, illetve a nyári napközis táborban végeztek. Az eseményre csaknem 250 gyermeket delegálnak a kerületi iskolák és óvodák: 19 kispesti óvodából (az egyházi fenntartású óvodákkal és a tagóvodákkal együtt) és 13 kispesti általános iskolából (az egyházi fenntartású iskolákkal és a tagiskolával együtt).

Az idei ünnepség különlegessége, hogy a kerületi napközis táborban meghirdetett „Tervezd meg a tábor kabaláját!” című pályázat két nyertesének Hermann Tímeának a Bolyai és Ignácz Liliánának az Eötvös iskola tanulójának adtak át emléklapot és kabalababákat, amelyek a gyerekek rajzai alapján készültek. A tervek szerint ezek alapján készül majd el a napközis tábor emblémája, amelyet 2017-től szeretnének használni.

Az ünnepi műsor keretében a gyerekek a Mesemalac című élőszereplős-bábos, zenés mesejátékot tekintették meg a Batyuszínház előadásában. A műsor után a gyerekeket játékokat kaptak.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.