2020. máj. 28., csütörtök, Emil és Csanád

Karácsonyi segítség rászoruló családoknak

Kispest
2016. december 17. szombat Írta: Csizmadia Viola

 

A polgármester kezdeményezésére, a Szociális és Lakásügyi Bizottság döntése alapján egyszeri 15 ezer forintos segítséget nyújtott az önkormányzat 1020 nehéz helyzetben lévő családnak és magánszemélynek csaknem 16 millió forint értékben. A karácsonyi segítséget 57 családnak a Városháza dísztermében ünnepélyese keretek között adták át. A karácsonyi hangulatról Deák Viktor énekes-gitáros gondoskodott.

Vinczek György köszöntőjét követően Gajda Péter elmondta: a kerület először juttat ilyen típusú támogatást, amelyet itt most 57 család kaphat meg. Bízom benne, hogy jól jön a segítség, kicsit hozzá tud járulni az önkormányzat ahhoz, hogy könnyebb, gondoktól mentesebb legyen az ünnep – tette hozzá a polgármester.

A szociális bizottság elnöke, Varga Attila úgy fogalmazott, hogy Kispest családként is felfogható, ezért az önkormányzat úgy tekint a támogatottakra, mint a család tagjaira, akikért próbál mindent megtenni, az év végi támogatás is ennek része. Varga Attila hozzátette, reméli, a 15 ezer forint segítséget jelent a családoknak, és kérte őket, hogy a jövőben is bizalommal forduljanak a kispesti szociális ellátórendszerhez.

A támogatásokat Gajda Péter polgármestertől, Varga Attila bizottsági elnöktől és Ikladiné dr. Petres Veronikától, a szociális iroda vezetőjétől vehették át a megjelentek.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.