2021. január 19., kedd, Sára és Márió

Segítség a nagy hidegben Kispesten

Kispest
2017. január 11. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Kispesten is megteltek az éjjeli menedékhelyek az elmúlt napokban. Az önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás értelmében a hajléktalanok téli krízisellátását a Magyar Vöröskereszt kerületi szervezete és a Misszió Alapítvány látja el.

Kispest önkormányzata minden évben szerződés keretében támogatja a Vöröskereszt helyi szervezetét, illetve a Misszió Alapítványt – mondta a szociális területet felügyelő alpolgármester, Vinczek György, aki különösen fontosnak nevezte, hogy a téli hidegben legyen minden rászorulónak menedékhely, ahol melegben éjszakázhat.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint a nagy hidegben éjjel-nappal fogadja a hajléktalanokat a Magyar Vöröskereszt kerületi központja az Ady Endre út 112-ben (Ady Endre út-Báthory utca sarok). Az éjjeli menedékhely tele van, 25 ember éjszakázik itt rendszeresen, ezért a nappali melegedőt is megnyitották éjszakára az otthon nélküli emberek előtt. A nappali szociális központban fürdési és mosási lehetőséget biztosítanak, de aki rászorul, szociális és mentális gondozást is kaphat. Amíg ez a nagyon hideg tart, addig az utcai gondozó szolgálat, két szociális munkás is folyamatosan dolgozik – teszi hozzá Vinczek György. A szociális szakemberek az utcán lévő fedél nélkülieket próbálják bejuttatni szállókra, melegedőkbe, ha pedig nem hajlandók bemenni sehová, akkor az utcán gondozzák őket, és forró tea, takaró, konzerv, meleg ruha mindig van az utcás autóban.

A Misszió Alapítvány Viola utcai menedékhelyén közel 60 embert látnak el, de az Iparos utca 1. alatti melegedőben is várják a rászorulókat.

Vinczek György arra hívja fel a kerületben élők figyelmét, hogyha hajléktalant látnak, értesítsék a gondozókat, illetve várják a meleg ruha, szárazélelem-felajánlásokat is a 06-70/933-8660-as telefonszámon.

.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.