2020. máj. 28., csütörtök, Emil és Csanád

Szeretik a „Diót” a Zöldágacska oviban

Kispest
2017. február 15. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Interaktív táblával, projektorral, laptoppal és digitális óvodai oktatóprogrammal, azaz DIOO-val, ahogy a gyerekek is nevezik „Dióval” bővült a Kispesti Zöld Ágacska Óvoda informatikai eszközparkja.

Közös összefogással, az önkormányzati, céges, alapítványi és szülői támogatás útján megvalósult infokommunikációs fejlesztésnek köszönhetően az idei nevelési évtől minden nagycsoportos korú gyermek megismerkedhet valamilyen digitális alapú eszköz használatával.

Szegediné Török Tünde óvodavezető és Váginé Végh Andrea óvodavezető-helyettes tájékoztatása szerint az eszközök a szabad játék válaszható részeként jelennek meg az óvodai életben, és lehetővé teszik a digitális kompetenciák fejlesztését. Az interaktív tábla és a DIOO használata révén új lehetőség adódik az egyéni és frontális fejlesztésre, a tehetséggondozásra és a felzárkóztatásra. A fejlesztés során a gyermekek végig aktív résztvevő, problémaalapú tanulásban vesznek részt, ahol szociális, kommunikációs és kognitív képességeik komplexen fejlődnek, az új technológia a digitális írás-olvasás készség megalapozásával segíti az óvoda–iskola átmenetet.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.