2020. június 04., csütörtök, Bulcsú

Mondjon véleményt a Kerületi Építési Szabályzatról!

Kispest
2017. február 20. hétfő Írta: Csizmadia Viola

Gajda Péter polgármester felhívással fordult a kerületben élőkhöz, a kispesti civil szervezetekhez, a helyi vállalkozókhoz, mondjanak véleményt az Üllői út–Lehel utca–Vak Bottyán utca–kerülethatár által határolt területre készülő Kerületi Építési Szabályzatról (KÉSZ-ről).

A fent említett területtel kapcsolatban, amelyet Kispest „északi kapujának” is szokták nevezni, sokan megkeresték már az önkormányzatot, személyesen engem is. Elsősorban beruházók, a területen ingatlannal rendelkező vállalkozók, akiknek volna elképzelése a terület fejlesztésére, ezért az önkormányzatnak elemi érdeke, hogy a terv elkészítésénél összehangolja a szerteágazó ötleteket, igények – mondta lapunknak Gajda Péter polgármester.

Kispesten az utóbbi időben jó gyakorlata alakult ki a közösségi tervezésnek, gondolok itt például az Eötvös utcai parkra, vagy a Kertvárosi Közösségi Ház felújítására, ahol a benyújtott pályázatok összeállítását közös ötletbörzék előzték meg. A KÉSZ közös elkészítésétől, a területhasználat újragondolásával a környék társadalmi, településszerkezeti, gazdasági, kulturális átalakulását is remélik – tette hozzá.

Kispest Önkormányzatának képviselő-testülete által a 2013-ban önkormányzati határozattal elfogadott partnerségi terve alapján készülő KÉSZ-hez március 2-án 16 órától a Városházán tartandó lakossági fórumon is elmondhatják véleményüket, illetve az érdeklődők véleményét 2017. március 16-ig írásban vagy e-mailen is várják a Főépítészi Irodán (1195 Budapest, Városház tér 18–20., III. emelet, 93-94-95. szoba; This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.