2020. június 07., vasárnap, Róbert

Javuló közbiztonság Kispesten

Kispest
2017. február 27. hétfő Írta: Csizmadia Viola

Holnap tárgyalunk a költségvetésről, tervezzük, hogy növelni fogjuk a Kispesti Rendészeti Központ (KRK) létszámát, több forrást biztosítunk a térfigyelő rendszer működésére, és közlekedésbiztonsági fejlesztéseket is szeretnénk elindítani a következő években Kispesten – jelentette be Gajda Péter polgármester a Kispesti Rendőrkapitányság évértékelő értekezletén.

Tavaly a fővárosi kapitányságok között a kispesti rendőrség érte el a legjobb eredményt. Jelesen sikerült csökkentenünk a betöréses lopások, lopások, autófeltörések és -lopások számát. Emellett tovább javultak a nyomozáseredményességi mutatóink, több mint 55 százalékos eredményt tudtunk elérni tavaly – tájékoztatta lapunkat Plánk Róbert ezredes, rendőrkapitány a mai rendőrségi évértékelőt követő vezetői megbeszélésen.

A kispesti rendőrkapitányság vezetője elmondta, az elmúlt évek során a helyi igényeknek és a központi elvárásoknak megfelelően alakult át a szolgálat szervezése: központi forrásból és önkormányzati támogatással jelentősen növelni tudták az egyenruhás rendőrök közterületi jelenlétének idejét. A jó kispesti eredmények rendőrök munkája mellett a KRK munkatársainak és a polgárőröknek is köszönhetők, akikkel napi szintű együttműködésben áll a rendőrség.

Nagyon büszke vagyok a kispesti rendőrök munkájára, és bízom benne, hogy ez a kimagasló eredmény köszönhető a rendőrség, a polgárőrség, az önkormányzat, az ügyészség és a bíróság jó együttműködésének is – értékelte a teljesítményt Kispest polgármestere, hangsúlyozva, a legfontosabb az, hogy érzik a kispestiek: biztonságosabb, rendezettebb, szerethetőbb kerületben élnek. Mi azon leszünk, hogy a következő években is biztosítsuk az eddig nyújtott támogatást a rendvédelmi szerveknek. Holnap tárgyalunk a költségvetésről, tervezzük, hogy növelni fogjuk a KRK létszámát, több forrást biztosítunk a térfigyelő rendszer működésére, és közlekedésbiztonsági fejlesztéseket is szeretnénk elindítani a következő években Kispesten – jelentette be Gajda Péter.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.