2020. június 03., szerda, Klotild és Cecília

Mák és holnapok a Városházán

Kispest
2017. március 08. szerda Írta: Csizmadia Viola

Lach Sándor munkáiból nyílt kiállítással nyitotta az idei évet a Kispesti Városháza Tárlat a polgármesteri hivatal előterében. A Helikon Kulturális Egyesület támogatásával és a művész rendezésében készült, nyolc nagy tablóképből álló kiállítást május 01-jéig láthatják az érdeklődők és a hivatalba érkezők.

A tárlatot megnyitó Gajda Péter polgármester beszédében elsősorban azt a szervező és szakmai munkát köszönte meg a Helikon Kulturális Egyesület tagjainak és vezetőinek, amelyet az elmúlt időszakban végeztek Kispest kulturális életében, így ennek a kiállításnak a létrejöttét is. A polgármester külön köszönte, hogy a KMO-ban legutóbb megrendezett Jótékonysági bál keretében több képet is felajánlottak árverezésre, megvételre, és az ebből befolyt, több mint 650 ezer forintot, Raj Csaba, kispesti belsőépítész családjának ajánlották fel.

A kiállított képeket és Lach Sándor munkásságát méltató Skoda Éva, a Helikon Kulturális Egyesület vezetője a művész képei láttán arról beszélt, hogy maga is nagy rajongója lett az úgynevezett „napi képeknek”, amelyeket Lach Sándor (tavaly és tavalyelőtt) minden reggel felkelés után készített és a közösségi oldalon közzétett. Skoda Éva arra hívta fel a résztvevők figyelmét, hogy a mai művészet nagy lehetősége születik meg azáltal, hogy egy reggel elkapott pillanatot miként értelmeznek mások, milyen gondolatokat ébresztenek, mit lát a képen az idős, a fiatal, a nő, a férfi. de ennél talán még az is fontosabb, hogy ezt a gondolatát a néző meg is osztja másokkal is a közösségi oldalon. Egy-egy jól eltalált pillanat, kép meghatározhatja a napját sokaknak. A képek ugyancsak sejtelmesek, ez nagyon jó, hiszen nem egészen azt látjuk, mint amire elsőre gondolnánk – teszi hozzá.

A kiállított képek alá Lach Sándor a közösségi oldalon megjelenő kommentekből, véleményekből készített színes összeállítást.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.