2020. június 04., csütörtök, Bulcsú

Lesz forrás a wekerlei kispiac felújítására

Kispest
2017. április 05. szerda Írta: Csizmadia Viola

Ma döntött a fővárosi közgyűlés a 2016 májusában meghirdetett Tér_Köz pályázatra beadott kerületi önkormányzati város-rehabilitációs tervek támogatásáról. Kispest négy pályázattal is indult, ezek közül a kormánypárti többségű fővárosi testület a wekerlei kispiac felújítását látta a kerület életében a legfontosabbnak. A támogatás összege 110 millió forint.

Mint azt Gajda Péter polgármestertől, a fővárosi közgyűlés tagjától az ülés után megtudtuk, a pályázatok beadásának határideje 2016. november 30-a volt, a 23 kerülettől összesen 42 projekt érkezett. Kispest is négy elképzeléssel pályázott: vizes játszótér kialakítása a Berzsenyi utcában, többfunkciós KRESZ- és közösségi park (Eötvös utca), a Temesvár utca 117/A sz. épület többfunkciós felújítása és a wekerlei kispiac felújítása. A kormánypárti többségű fővárosi testület ez utóbbit támogatta.

A koncepcióterv elkészítéséhez egy korábbi közvélemény-kutatás eredményeit, illetve a többfordulós közösségi tervezés (kereskedők, wekerlei civilek) során felmerült ötleteket, javaslatokat használta fel a kerület - tudtuk meg Vadon Etelkától, a Városháza Társadalmi Kapcsolatok Csoportjának vezetőjétől, aki elmondta azt is, hogy a koncepcióterveket Füzes András és Tóth Péter készítette, Az átépítés tervezésénél fontos szempont volt az is, hogy teljesüljön a helyi civilek régóta dédelgetett vágya is, hogy a megújuló piac alkalmas legyen kisebb közösségi események megtartására a nyitvatartási időn túl is, valamint akadálymentesen lehessen megközelíteni.

A most megítélt támogatásból megvalósuló tervek pontos tartalmát a főváros és a kerület közötti az együttműködési megállapodásokban, folyamatosan, 2017. június 30-ig rögzítik majd.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.