2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Katasztrófavédelmi versenyen a KAC-pályán

Kispest
2017. április 12. szerda Írta: Csizmadia Viola

Az általános iskolás csapatok közül a Bolyai iskola „Tűzszerészek” csapata, a középiskolások mezőnyében a ganzos „Bajnokok” társasága nyerték meg az idei kispesti katasztrófavédelmi versenyt a KAC-pályán.

 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége által önkormányzati támogatással megrendezett kerületi verseny 14 csapatának tagjait és a kísérő pedagógusokat Halupka László alezredes, XIX. kerületi katasztrófavédelmi megbízott, Jambrik Rudolf ezredes, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Vinczek György alpolgármester, a helyi védelmi bizottság önkormányzati delegáltja köszöntötte az Önkormányzati Sporttelepen (KAC-pálya).

Az alpolgármester arról beszélt, hogy ez a két évtizedes hagyományra visszatekintő katasztrófavédelmi verseny segít elsajátítani a gyerekeknek és később a felnőtteknek a helyes viselkedést veszélyhelyzetben: megtanulják, begyakorolják, hogy mit kell tenni, hogyan lehet segíteni nem csak katasztrófahelyzetben, hanem akár baleset esetén is, hiszen a gyors és szakszerű segítség a hétköznapokban is óriási előnyt jelent.

A mostani versenyen összesen 14 csapat – 9 általános iskolai felső tagozatos és 5 középiskolás – adott számot az elsajátított veszélyhelyzeti ismeretekből, technikákból. A négyfős csapatoknak 8 állomáson kellett igazolniuk elméleti és gyakorlati tudásukat:

Az általános iskolások versenyében a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Pannónia 2. csapata léphetett fel, ezüstérmes lett a Kós iskola „Mancsőrjárat” csapata. A győzelmet a Bolyai iskolából érkezett „Tűzszerészek” szerezték meg. A középiskolás viadalban bronzérmes lett a Deák gimnázium csapata, második helyezést értek el a Trefort katasztrófavédelmesei. A versenyt ebben a kategóriában a Ganzból érkezett Bajnokok nyerték meg. A díjakat Vinczek György alpolgármester és Tordai László őrnagy, a XIX. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetője adta át a versenyzőknek és a kísérő tanároknak. A két győztes csapat a fővárosi ifjúsági katasztrófavédelmi versenyen képviselheti Kispestet.

 

Résztvevők

Általános iskolák: Kispesti Vass Lajos Általános Iskola (2 csapattal), Kispesti Bolyai János Általános Iskola (2 csapattal), Kispesti Ady Endre Általános Iskola (1 csapattal), Kispesti Kós Károly Általános Iskola (2 csapattal), Kispesti Pannónia Általános Iskola (2 csapattal)

 

Középiskolák: Kispesti Deák Ferenc Gimnázium (1 csapattal), Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (2 csapattal), Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskolája, Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum (1 csapattal), Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma (1 csapattal)

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.