2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Közös cél a piac mielőbbi rendbetétele

Kispest
2017. máj. 04. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Most az üzletház társasházának tagjai és a zöldséges soron dolgozók kezében van a döntés lehetősége, hogy elfogadják-e az önkormányzat kispesti piac környezetének rendbetételére tett ajánlatait, javaslatait – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki városvezető társával, Kertész Csaba alpolgármesterrel, valamint a polgármesteri hivatal illetékes irodáinak vezetőivel együtt tartott megbeszélést a piacosok képviselőivel.

Régóta húzódó problémára születhet hamarosan mindhárom fél számára megfelelő megoldás, mert korrekt együttműködési lehetőséget ajánlott a kispesti Kossuth téri piac rendbetételére az  önkormányzat. A kispesti piacon lévő társasház képviselőivel való tárgyalás után néhány héten belül arra az ajánlatra várnak választ, hogy a kispesti arculati kézikönyvben megfogalmazottak figyelembevételével elkészített és bemutatott tervek szerint megkezdődhet-e az üzletház homlokzatának rendbetétele és reklámhordozóinak egységesítése, amelynek mintegy 25 millió forintos költségének felét, városképi megfontolások miatt az önkormányzat, a másik felét pedig a társasház állná – tájékoztatta lapunkat a polgármester.

Gajda Péter a zöldséges soron dolgozókkal való tárgyalásról elmondta: a piacosok nem tartják megvalósíthatónak az önkormányzat által építészhallgatói tervpályázatra elkészített és bemutatott terveket, elképzeléseket, mint ahogy azzal sem értettek egyet, hogy a teljes mértékben önkormányzati kivitelezésben elkészülő felújítás után a jövőben bérlőként dolgozhatnának tovább. A megbeszélés során a piacon dolgozók képviselői inkább azt támogatták, hogy az önkormányzat és a piacosok közösen készíttetnek tervet, amelynek költségei az önkormányzatot terhelik, míg a beruházáskor elkészült felépítmények a zöldséges soron dolgozók költségén készülnének el, így ott a jövőben is tulajdonosként a telek használatáért fizetve működnének tovább. A polgármester bízik benne, hogy hamarosan lesz közös, mindkét fél számára megnyugtató megoldás. Az önkormányzat nyitott a javaslatra, hiszen a cél az, hogy hosszú távon is jó megoldás szülessen, a piacosok kulturált körülmények között dolgozhassanak, a kispestiek pedig fedett, korszerű piacon vásárolhassanak.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.