2021. január 19., kedd, Sára és Márió

Szorult helyzetben a helyi Fidesz és lakájmédiája

Kispest
2017. máj. 12. péntek Írta: a Szerk.

Az elmúlt napokban a kispest.info híroldalon eldugva, egy korábbi cikk mintegy folytatásaként az alábbi szösszenetet jelent meg: „Gajda Péter lapunk ellen helyreigazítási pert indított, amely egyezséggel zárult. Az egyezség eredményeképp az alábbi szöveget tesszük közzé: Tévedésből írtuk a „Volt egyszer egy Ady mozi…- Havas: Gajda a fideszes wekerleieknek nem vesz semmit” című cikkünk első verziójában, hogy Gajda Péter is megszavazta az Ady mozi 2001-es eladását (megjegyezzük, a későbbiekben nem emelt szót ellene). Miután Gajda Péter ezt kifogásolta, cikkünket a későbbiekben korrigáltuk. A tévedésért a polgármestertől elnézést kérünk.

A felújítandó Ady mozit egyébként Havas Henrik cége 2001-ben 10 millió forint+áfa összegben vásárolta meg az önkormányzattól, az akkori képviselő-testület 90 százalékos támogatásával. 2015-ben eladásra kínálta fel Havas Henrik cége a 80 százalékosan felújított épületet: egyösszegű fizetés esetén 170 millió forint + áfa, cserével vegyes adásvétel esetén 220 millió + áfa, míg 4 éves részletre történő vétel esetén 240 millió forint + áfa (ami bruttó 304 millió 800 ezer forintnak felel meg) összegért. Tájékoztatjuk az olvasóinkat, hogy Havas Henrik cikkünkben közölt és facebook profilján is közzétett kijelentései miatt Gajda Péter magánvádas feljelentést tett Havas Henrikkel szemben, amely eljárás még folyamatban van.”

Ezt olvasva a Fideszes miniszterelnök, Orbán Viktor kedvenc dakota közmondását idézzük és ajánljuk a helyiek figyelmébe: „Ha észreveszed, hogy döglött lovon ülsz, akkor szállj le róla!”

A helyi ellenzéknek most már észre kellene vennie, rossz lovon ül, hiába ármánykodik, acsarkodik, cikkez, vet be mindent a jelenlegi városvezetés, a polgármester ellen, Kispest működő és fejlődő város! Igen, találni a közúton kátyút, betört óvodai ablakot, rossz játszószert a parkban, ehetetlen ebédet a menzán, nem működő térfigyelőt és az egészségügyi intézetben is van, hogy sokat kell várni, de ha mindenki pártállástól függetlenül, a város érdekében tenné az önkormányzatban, a polgármesteri hivatalban a dolgát, tehát például a fideszes városfejlesztési tanácsnok fejlesztési pénzekért lobbizna, kopogtatna a fővárosnál, vagy miniszteri bársonyszékben üldögélő párttársainál, talán előbb jutna sok mindenre, a Kossuth téri piac átépítésére, a vizes játszótérre, az Eötvös utcai KRESZ-park felújítására és még ki tudja, hogy mire. A kispestiek nem hülyék, legyenek bármely párttal szimpatizálók. Az örökös ellenállásba, rosszindulatú lejáratásokba, személyes háborúkba fektetett energiákat pedig inkább a város érdekében kellene aktivizálni. Van még idő átnyergelni a döglött lóról egy vágtatatóra.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.