2020. június 04., csütörtök, Bulcsú

Jubileumi szülinap a Szivárvány oviban

Kispest
2017. máj. 13. szombat Írta: Csizmadia Viola

Tortával, ajándékokkal és műsorral ünnepelte átadásának 25. évfordulóját a Kispesti Szivárvány Óvoda a napokban. Az önkormányzat hamarosan 50 millió forint önerővel pályázik az óvoda energetikai fejlesztésére, a nyílászárók teljes cseréjére.

Kaszper Ágnes az óvoda múltját felidézve elmondta, hogy a nevelőcsapat magja már 34 éve dolgozik együtt, „fiatal gárdaként 1983-ban egy lakásóvodába szorultunk, ahol csak lelkesedésünk és életkedvünk ragyogta be mindennapjainkat… Azokat az éveket vidámság, humor, jókedv jellemezte”. Aztán a Vörös Csillag Traktorgyár régi óvodájába költöztek, majd 1991-ben megkapták a mai épületet. „Semmi jóval nem kecsegtetett a látvány, mert ez az intézmény először bölcsőde, majd kis ideig kihelyezett iskola volt, és ez erőteljesen meglátszott rajta. Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy méltón várjuk az első – akkor még Petőfi óvodás – gyerekeket… Tudtuk, éreztük, hogy megtaláltuk azt a helyet, ahol gyökeret verhettünk, és végre elkezdhetjük lerakni azokat az erős alapokat, amire biztonságban építhetjük szakmai jövőnket… Sokszínű tevékenységeink kifejezéseként választottuk 1996-ban a Szivárvány Óvoda nevet.” Beszélt arról is, hogy 2011-ben nagy törés következett be az óvoda életében, több kolléga nyugdíjba vonult, gyesre ment, ám nagy változások következtek: „pedagógiai munkánk megújult, friss lendületet kapott, nevünkhöz méltón sokszínűség jellemezte és jellemzi a mai napig is óvodai életünket. Kaszper Ágnes kiemelten szólt a 2014. évről, amikor teljesen megszépült az óvoda udvara. Végezetül megköszönte mindazok munkáját, akik az elmúlt negyed században segítettek az óvodának.

Gajda Péter polgármester, akit az ünnepségre elkísért Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője, is kitért a családias óvoda udvarának teljes felújítására 2014-ben, amelyre mintegy 10 millió forintot költött a kerület, és megígérte akkor, hogy folytatódik a korszerűsítés, hiszen van még bőven feladat. A polgármester elmondta, a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők, hogy 50 millió forint önerővel pályázatot nyújtanak be az óvoda energetikai fejlesztésére, a nyílászárók teljes cseréjére. Ha nem kapunk kormányzati segítséget, akkor megoldjuk saját forrásból – hangsúlyozta, és hozzátette, hogy évi 500 millió forintos keretet különített el az önkormányzat a kispesti óvodák és bölcsődék felújítására. Köszöntője végén Gajda Péter megköszönte az óvodában folyó munkát, és átadta az önkormányzat születésnapi ajándékát, egy trambulint.

A jeles nap alkalmából György István fővárosi kormánymegbízott is köszöntötte az óvodát, és Dódity Gabriella önkormányzati képviselővel ajándékokat adott át. A fővárosi kormánymegbízott egyben kérte az óvodavezetőt, hogy állítson össze egy listát, mert a képviselővel együtt 150 ezer forint értékben játékokat is felajánlanak az óvodának.

A születésnapi zenés, táncos, verses műsorban felléptek óvodai csoportok, iskolás táncosok, „banyatánccal” az óvoda dolgozói, és az utolsó ovistánc mellé az 1952-ben bemutatott amerikai filmmusical, a Singing in The Rain slágere is felcsendült.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.