2020. június 06., szombat, Norbert és Cintia

Kihívás Napja a KAC-pályán

Kispest
2017. máj. 31. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

Ezernél is többen sportoltak a Katona József utcai sporttelepen (KAC-pálya) a Kihívás Napján. Második alkalommal hívta mozogni a kispestieket az az önkormányzati sportközpont.

Délelőtt ultimate frizbivel rajtolt a szervezett program, majd volt meridián torna Kovácsné Olexa Anna, a Ganz szakközépiskola tanárnőjének vezetésével, később korfballmérkőzés, paintball-bemutató, de ezeket bárki kipróbálhatta a nap folyamán. A versenyek és bemutatók mellett egész nap pingpongozhattak, focizhattak, lengő-tekézhettek, tollasozhattak, futhattak, használhatták a skate-parkot és a strandpályát a kispestiek, az általános és középiskolások.

Délben indult a középiskolás fiú atlétikai verseny öt számmal: 100, 400 és 800 méteres síkfutásban, távolugrásban és súlylökésben mérték össze ügyességüket és erejüket a csapatok. A győzelmet idén is a Deák gimnázium atlétái szerezték meg, a Ganz szakközépiskola csapatai végeztek a 2. és 3. helyen.

Nagy érdeklődés kísérte a kispesti középiskolák „Erős Emberek” Vándorkupájáért másodszor kiírt csapatversenyét, amelyre Kispest polgármestere, valamint két alpolgármester, Kertész Csaba és Vinczek György is kilátogatott, sőt a polgármester két versenyszámot be is mutatott a diákoknak. Az önkormányzat ezzel a közösségi sportrendezvénnyel is az egészséges életmód fontosságára hívja fel a figyelmet, és ezt a célt szolgálják az ingyenes sportolási lehetőségek is – mondta Gajda Péter, aki hozzátette, tovább fejlődik a sporttelep is, hiszen hamarosan sportcsarnok épül, felújítják a futókört és az öltözők korszerűsítésére is sor kerül.

Az erős fiatalok viadalát Nick Árpád világ- és Európa-bajnok erőemelő vezette: súlyfelhúzásban, autókerék-húzásban, söröshordó kitartásában, farönknyomásban, füles súlyzó dobásában és a végén – az egész csapatnak – autóhúzásban kellett összemérniük erejüket. A vándorkupát idén egy évre a Ganz szakközépiskola 10. osztályosai hódították el, megelőzve a ganzos kilencedikeseket és a tavalyi bajnok Deák gimnázium csapatát.

Jól sikerült a rendezvény, a tavalyihoz képest (500) az idein már ezernél is többen voltak. A lakosság mellett nyolc általános iskola (Vass, Eötvös, Hungária, Gábor, Bolyai, Erkel, Reménység, József Attila Gyermekotthon) és három középiskola (Ganz, Trefort, Deák) diákjai sportoltak, közülük is kiemelkedett a Ganz szakközépiskola, amely 150 diákkal érkezett az önkéntes sportnapra – értékelte a rendezvényt Lángi Gábor, a Kispesti Sportközpont vezetője.

A büfé melletti teraszon Lukácsy Tibor grafikus, könyvműves dedikálta „Óriási bravúrral - Képes kapuskönyv” című kötetét, díszvendége Kemenes Szabolcs focikapus volt.

Az 1982-ben Kanadából indult Kihívás Napjának (Challenge Day) központi eleme a közösen végzett negyedórás mozgás, hogy kedvet csináljon az egészséges életmódhoz, megszerettesse a mozgást, és újabb alkalmat teremtsen közösségi együttlétre.

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.