2021. január 19., kedd, Sára és Márió

Néhány nap múlva kész a Bóbita ovi felújítása

Kispest
2017. június 01. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

A tervezettnél egy héttel előbb, pünkösd utánra elkészül Kispesti Zöld Sziget Óvoda (Bóbita) felújítása, így a jövő héten szerdán már saját helyükön lehetnek a gyerekek.

Múlt pénteken kezdődött az idén 35 éves a Bóbita Óvoda felújítása, és a tervezettnél előbb befejeződik. Építészetileg és gépészetileg is megújul a dajkaöltöző, új padlóburkolatot kapnak a csoportszobák és a közlekedők – tudtuk meg Kispest polgármesterétől, aki Benkőné Sipos Erika óvodavezetővel és Kránitz Krisztiánnal, a munkát koordináló Vaműsz igazgatójával tekintette meg az óvodát. Gajda Péter elmondta, ez a felújítás is abból az éves 500 millió forintos keretből zajlik, amelyet az önkormányzat különített el nevelési intézményeinek korszerűsítésére. A polgármester hozzátette, hasonló felújítási munkák zajlanak majd több intézményben, közülük is kiemelkedik a Hársfa óvoda korszerűsítése, amely a tervek szerint a szeptemberre elkészül, és a gyerekek, pedagógusok, szülők legnagyobb örömére egy teljesen megújult intézményben kezdődhet a következő nevelési év.

 

Az épület megépítéskor lerakott padlóburkolat erősen megkopott, foltos és szakadozott volt, megérett a cserére. Az óvodavezető kéréseit figyelembe véve zajlott a munka. Összesen 420 négyzetméternyi csoportszoba és 260 négyzetméternyi közlekedő, folyosó kapott és kap még a napokban új padlóburkolatot mondta Kránitz Krisztián.

 

A munka zökkenőmentesen zajlott eddig, nem okozott kényelmetlenséget. Hétfőre befejeződik a felújítás, aztán takarítunk, és szerdán már minden gyerek újra a saját helyén lehet. Jövő hétre megérkezik az öltözőszekrény is a felújított dajkaöltözőbe – mondta el az óvodavezető.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.