2021. január 19., kedd, Sára és Márió

Díszokleveles pedagógusokat köszöntöttek

Kispest
2017. június 14. szerda Írta: Csizmadia Viola

Pedagógusnap alkalmából idén tíz idős, Kispesten dolgozott, vagy itt élő pedagógus vehette át arany-, gyémánt-, illetve vasdiplomáját az önkormányzati ünnepségen a Halásztanya  Étteremben, ahol  a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola diákjai kedveskedtek dalos-verses ajándékműsorral

Köszöntőjében Gajda Péter polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzatnak kötelessége megköszönni azoknak, akik ilyen hosszú időt töltöttek el a pedagógusi pályán, hogy nevelték, oktatták a gyerekeket az egészen kiskortól egészen a felnőttkorig.

Vinczek György alpolgármester arról beszélt, hogy Kispesten az önkormányzat eddig is mindent megtett az iskolákért, a pedagógusokért, a diákokért és a gyerekek életesélyeit javító minőségi oktatásért. Szólt a folyamatos tanulás, a pozitív iskolai élmények és a tudás fontosságáról, és azt kívánta az idős pedagógusoknak, hogy azt vigyék sikerre a gyerekek, amit ők az óvodában és később az iskolában megalapoztak.

A polgármester és az alpolgármester együtt adták át az eredeti felsőfokú diplomákat megerősítő díszokleveleket.

Gajda Péter polgármester és Vinczek György alpolgármester mellett Kertész Csaba alpolgármester, Szujkó Szilvia és Varga Attila önkormányzati képviselők, dr. Béja Julianna jegyző, Bak Ferenc, a Külső-pesti Tankerületi Központ igazgatója, Ikladiné dr. Petres Veronika, a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda vezetője, valamint több nevelési-oktatási intézmény vezetője is köszöntötte őket a Halásztanya étteremben tartott ünnepségen.

Arany diplomát vehetett át (50 éve végzett):

Csaba Attiláné, aki diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte, zongora tanszakon. A Kispesti Alapfokú Művészetoktatási Intézményből ment nyugdíjba (diplomáját az egyetemi ünnepségen veszi majd át).

Csukás Irén, Kispest Díszpolgára, aki diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, történelem szakon szerezte (diplomáját az egyetemi ünnepségen veszi majd át).

Hunyadvári Tiborné, aki diplomáját a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben szerezte. A mai Kispesti Mese-Vár Óvodából ment nyugdíjba.

Kovács Tiborné, aki diplomáját az Egri Tanárképző Főiskola matematika-kémia-műszaki ismeretek és gyakorlatok szakán szerezte. A mai Reménység Két Tanítási Nyelvű Katolikus Általános Iskolából ment nyugdíjba.

Mészáros Erzsébet, aki diplomáját a Soproni Óvónőképző Intézetben szerezte. A mai Kispesti Mese-Vár Óvodából ment nyugdíjba (diplomáját az egyetemi ünnepségen veszi majd át.

Pál Jánosné, aki diplomáját a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben szerezte. A mai Kispesti Mese-Vár Óvodából ment nyugdíjba.

Szabó Béláné, aki diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán, matematika-fizika szakon szerezte. A kerületi Semmelweis Ignác Szakképző Iskolából ment nyugdíjba (diplomáját az egyetemi ünnepségen veszi majd át).

Gyémánt diplomát kapott (60 éve végzett):

Olasz Benedekné, aki diplomáját a Budapesti Leövey Klára Tanítónőképzőben szerezte. A mai Kispesti Vass Lajos Általános Iskolából ment nyugdíjba.

Ridly Istvánné, aki diplomáját a Budapesti Leövey Klára Tanítónőképzőben szerezte. A IX. kerületi Lobogó Utcai Általános Iskolából ment nyugdíjba, Kispesten lakik.

Vas diplomát vehetett át (65 éve végzett):

Dobos Kornélia, aki diplomáját a Budapesti XIII. Kerületi Állami Óvónőképzőben szerezte. A X. Kerületi Ászok Utcai Óvodából ment nyugdíjba, Kispesten lakik.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.