2020. június 04., csütörtök, Bulcsú

Világításkorszerűsítés a Százszorszép óvodában is

Kispest
2017. június 19. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Elkészült a Százszorszép óvoda világításkorszerűsítése a Táncsics utcában.  A 150 kisgyermek napi ellátását integráltan végző több mint 35 éves intézményben mindenhol kicserélték a már elavult neoncsöveket, armatúrákat, helyükre saját fejlesztésű, energiatakarékos világítótestek kerültek. Az intézményi világításkorszerűsítés a Szivárvány óvodában folytatódik majd.

A kerületi általános iskolák világításkorszerűsítése után (Bolyai teljes intézményi, Eötvös, Vass, Puskás tornatermi, Erkel és a Gábor tantermi és folyosói) megkezdődött az önkormányzati fenntartásban maradt intézmények közül az óvodák világításának korszerűsítése is. Ennek első állomás a Százszorszép óvoda, ahol az elmúlt néhány hónapban a teljes világítás rendszert korszerűsíttette az önkormányzat. A csaknem négy millió forintos beruházás a tervek szerint 2-2,5 éven belül megtérül. A korszerűsítés a Szivárvány óvodában folytatódik – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

A felújítást végző Vaműsz igazgatója, Kránitz Krisztián kérdésünkre elmondta: az intézménybe magyar fejlesztésű, teljes spektrumú világítótestek és LED-es fénycsövek kerültek. Ezzel az óvoda világítása most már megfelel a kívánalmaknak, de még ebben az évben kicserélik az udvari régi árnyékolókat is, amelyek bizony az évek alatt ugyancsak elhasználódtak.

A mostanában Madárbarát óvoda címet elnyerő óvoda vezetője, Szőke Éva örömmel mutatta meg az elmúlt időszakban megújult óvodaudvart, ahová az önkormányzati óvodafejlesztési program keretében új játszóeszközök, zöldséges- és fűszerkert került, de már nagyon várják az intézmény vizes blokkjainak cseréjét is, bár ez nagyobb átszervezést igényel majd az óvoda életében.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.