2020. június 07., vasárnap, Róbert

Kerületszemle két keréken

Kispest
2017. augusztus 02. szerda Írta: Csizmadia Viola

A tikkasztó hőség ellenére rövid kerékpáros kerületbejárásra indult ma a Városháza vezetése. Gajda Péter polgármestert Vinczek György alpolgármester és Bali Péter, a Kispesti Rendészeti Központ vezetője kísérte el körútjára.

 

 

 

Hagyomány már, hogy évente több alkalommal, kerékpárral is bejárjuk a kerületet, hiszen így szemrevételezhetjük, miként haladnak a tervezett beruházások, illetve az olyan hiányosságokat, és természetesen a rendben lévő dolgokat is meglátjuk, amelyeket autóból vagy tömegközlekedési eszközről nem vennénk észre – mondta Gajda Péter polgármester. A Városvezetés első útja a Dobó Katica utcába vezetett, ahol az Aranykatica Közösségi Kert tőszomszédságában hamarosan elkészül a két teniszpálya felújítása, amelyet a Közpark Kft. végzett. Szintén a Közpark Kft. szakemberei építik a parkolót a Kisfaludy utcában, ahol a Kisfaludy utca 2-16. előtt végig az aszfaltjárdán 20, másrészt a Kisfaludy utca 16-18. előtt a meglévő, gyephézagos parkoló folytatásaként 12 új parkolóhelyet alakítanak ki. Az összesen 32 parkolóhely részben legalizálja a mostani parkolási szokásokat, részben 12 új helyet is biztosít. A parkolók építésével egyidejűleg a 16-18. előtt új járda is épül – mondta a polgármester.

Sajnos a Tóth Árpád utcában egy illegális szemét-lerakóhelyet kellett felszámolnia munkatársainak, ahonnan csaknem 5 konténernyi olyan háztartási hulladékot, törmeléket kellett elszállítani, amelyet vélhetően a környékről hordat össze – tette hozzá.

Gajda Péter tájékoztatása szerint most rend és nyugalom van mind a Templom, mind pedig az Atatürk téren, ahol korábban sok panasz érkezett az ott életvitelszerűen tartózkodó hajléktalanokra. A közterületek rendje és tisztasága érdekében a kerületi rendőrkapitányság és a rendészeti központ munkatársai rendszeresen járőröznek a kerületben, így itt is, és lakossági kérésre a Templom téren, a Kossuth térhez hasonlóan megszűntettek néhány alvásra is alkalmas padot.

 

© 2008-2020 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.